Dopeman befejezi a rappelést

2016.12.05. 14:33

Pityinger László a Facebookon jelentette be, hogy jövőre kiad még egy lemezt, aztán felhagy a zenéléssel.

"Jövőre kiadok még 1 lemezt, aztán befejezem...A rappelést..." Ebben a szűkszavú üzenetben jelentette be Pityinger "Dopeman" László, hogy változásra készül. Az aggódó hozzászólásokra válaszolva pedig hozzátette, egyrészt "megy az úton tovább", másrészt "Én jól érzem magam tesó. A soul feeling meg nem ment sehova."

Az Electrotrend portál rákérdezett a rappernél, miért döntött így. Dopeman válaszában elmondta, már mindent elért, amit lehetett, és a mai hiphop nem is izgalmas számára. "Azt hiszem, a rappen belül mindent elértem, amit lehet. Számtalan új dologba fogtam bele az üzleti élet terén, a politikában, iskolába járok, stb. A műfaj a mai formájában egyáltalán nem izgalmas a számomra, és nincs kedvem egy kis népszerűség miatt a trendek után futni. A következő album az első szólólemezem 20. évfordulójára jelenik meg, és aztán tovább indulok más irányba. Nincs kedvem rap old boysosdit játszani, greatest hitseket kiadni, és kapaszkodni a 15 évvel ezelőtti slágereimbe. Ha zene, akkor a producerkedés irányába mozdulok el majd megint. Jövőre egy könyvem is megjelenik, és mint mondtam, számtalan lehetőség kapujában állok most" - mondta a portálnak.

A negyvenkét éves Pityinger László Ganxsta Zolee oldalán vált ismertté, az első szólóalbuma 1997-ben jelent meg. Dolgozott zenei producerként is olyan előadókkal, mint Majka vagy a Fekete Vonat. 2013. szeptember 29-én részt vett az Együtt–PM rendezvényén, ahol a szervezők ledöntötték az Orbán Viktort ábrázoló hungarocell szobrot. Dopeman előadta Himnusz trágár átdolgozását, majd belerúgott a szobor letört fejébe. 2014-ben a rendőrség garázdaság és nemzeti jelkép megsértése miatt gyanúsítottként hallgatta ki, végül 2016-ban felmentették a vádak alól.

Ne maradjon le semmiről!