Beyoncé lehet a Grammy-gála nagy nyertese

2016.12.06. 16:34

Beyoncénak kilenc, Drake-nek, Rihannának, és Kanye Westnek pedig nyolc-nyolc Grammy-jelölése van, tehát sok meglepetés nincs a jelöltek ma nyilvánosságra hozott névsorában, maximum a hét jelöléssel utánuk következő Chance The Rapper ilyen mértékű elismertsége lehet újdonság egyeseknek. A legjobb másik kontinensről érkezett énekesnőként ott van Adele is, öt jelöléssel, illetve David Bowie is begyűjthet négy posztumusz szobrocskát.

A legnagyobb presztízsű díjak közül az év albuma címért is Beyoncé, Drake és Adele is harcba száll majd, Justin Bieberrel és Sturgill Simpsonnal együtt. Beyoncé egyébként most tart 62 jelölésnél - ennél többet még egyetlen énekesnő sem gyűjtött soha, és ha a kilenc jelöléséből nyolcat be is húz (ami azért nem túl valószínű), akkor elveszi Alison Krausstól a legtöbbször díjazott énekesnő címet.

Beyoncé indul az év dala díjért is a Formationnel, és ott olyan riválisai lesznek, mint Adele (Hello), Lukas Graham (7 Years), Rihanna és Drake (Work), és a Twenty One Pilots (Stressed Out). A teljes listát itt lehet elolvasni.

A díjkiosztót február 12-én rendezik majd, a házigazda ezúttal nem LL Cool J, hanem James Corden lesz.

Ne maradjon le semmiről!