Lovasi jövőre kétszer is 50 éves lesz

2016.12.06. 14:00

Sajtótájékoztatót tartottak a Fishing on Orfű fesztivál szervezői, ahol többek között bejelentették, hogy jövőre egy nappal hosszabb lesz a fesztivál, illetve egy éve múlva Lovasi András önálló nagykoncertet ad a Budapest Arénában.

2017-ben három jubileum is lesz, ami az orfűi fesztiválhoz kapcsolódik:

  • a Fishing on Orfű 10,
  • a Kispál és a Borz 30,
  • Lovasi András pedig 50 éves lesz.

Mielőtt még valaki nagyon beleélné magát, nem, nem lesz ismét Kispál és a Borz-koncert Orfűn, ahogy azt legutóbbi interjúnkban Lovasi is jelezte már, de ettől még valamilyen módon megemlékeznek arról, hogy 2017-ben lenne 30 éves a zenekar.

Az 1996 óta rendszeresen tartott csendes-ülős koncertek mintájára a fesztivál nyitónapján akusztikus koncertek lesznek a Csík Zenekartól, a Budapest Bártól vagy éppen Lovasi Andrástól, aki a szerinte legjobb és legfontosabb dalait játssza el olyan vendégekkel, mint Kispál András vagy Dióssy Ákos. Ezzel hivatalosan is egy nappal hosszabb lesz a rendezvény (június 20-24-ig tart, de azt a Lovasi is kiemelte a sajtótájékoztatón, hogy erre a napra azért csak limitált számú embert tudnak majd beengedni. A fesztivállal kapcsolatos új hír még, hogy lesz egy állandó egygitáros helyszín is, ami kicsit a Sziget fesztivál Tábortűz-színpadát juttatta eszünkbe, illetve a tábor korlátozott lehetőségei miatt még több program kerül ki a faluba. Ennek részeként lesz táncházas folkudvar és színház is jövőre Orfűn. A bónusz pedig egy nagyobb hangvételű, alternatív gála lesz, ahol a fesztiválhoz kötődő ismertebb dalokat játsszák el különböző zenészek. Ja, és kapott egy új fesztiválhimnuszt is a Fishing on Orfű a Hiperkarmától, illetve Horváth Gergely ex-Petőfi Rádiós felelős szerkesztő után Lévai Balázs rendező lesz idén az esemény védőszentje.

bla

Ami ennél is nagyobb durranásnak tűnik, hogy Lovasi 2017. november 11-én Lovasi50 címmel nagykoncertet is ad a Budapest Arénában abból a repertoárból, amivel a fesztivált is megnyitja. A koncertet Lévai rendezi, és alapvetően ez is ülős, akusztikus bestof koncert lesz az általa legjobbnak tartott számaiból. 

Ne maradjon le semmiről!