Vegahorrorral rémisztget a Quimby

2016.12.06. 15:47

Új klipet hozott a Quimby mentholos Mikulása: a zenekar legfrissebb videójában a trombitás, Kárpáti Dódi őrült, vegetáriánus Frankeinsteinként tűnik fel, és próbál életet adni valami gusztustalannak. A Vega-gringó klipjét a Stenken lehet először megnézni, és valószínűleg a húsevők gyomra is könnyen felfordul tőle – mi szóltunk.

"Igazából csak kreatív helyzetbe hoztam Dódit" – mesélt a dal születéséről Kiss Tibor, a Quimby frontembere, akinek egy fesztiválon jutott eszébe az ötlet. "Mivel vega, és rosszul bírja a meleget, állandóan légkondikkal fagyasztja magát, az az ötletem támadt, hogy írhatna egy szöveget erről a problémájáról. Hogy mi van, ha egy olyan helyzetbe kerül, hogy két rossz döntés közül kell választania: vagy a meleg, vagy a húsok birodalma."

A zenekar tagjai pontosan tudták, hogy ez borzalmas kihívás a trombitás számára, a többiek elmondása szerint teljesen kiborul a nyers húsok látványától.

Nézd csak, Dódi, egy vegapokol!

– mondogatják neki a zenésztársai, amikor egy hentesbolt előtt haladnak el. A trombitás azonban nem ijedt meg a feladattól, megírta a szöveget, majd a kész dal klipjében eljátszotta a csapdába esett főszereplőt, aki érzékeny a hőre, ezért a perzselő forróság elől egy hűtőkamrába menekül.

"Mialatt készült a szöveg, igyekeztem nemcsak magamra mint problémára koncentrálva írni,  hanem egy szélesebb problémakörre, amiben az én személyem, személyiségem ugyan reprezentál, de nyilvánvalóan csak egyéni ütközőpontként jelenik meg a közönség számára" – mondta Kárpáti, aki színészként is kiemelkedőt alkotott.

A Vega-gringó klipjéről könnyen eszünkbe juthat a Hol volt, hol nem volt 1997-es videója, amit Antal Nimród rendezett. Ez egyébként nem véletlen, a mostani klipet rendező Ipacs Gergely is megerősítette a régi, sötétebb hangulatú Quimby-videók hatását, és külön kiemelte a hullaházas klipet.

Ipacs a most megjelent klippel kapcsolatban azt mesélte: "Arra törekedtem, hogy a húsok, és ezáltal a halál, kézzel foghatóan, direktben jelenjenek meg, melynek célja volt a vegetáriánus szemszög nyers, brutális szemléltetése. Ugyanakkor szerettem volna, ha mesei elemekkel oldjuk a tragédiát, így a sztori egy nem szokványos, pozitív végkicsengés felé tart. Azok a történetek, melyek az élet tragikumát úgy tudják bemutatni, hogy közben felvillantják a reményt, mindig is közel álltak hozzám."

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?