Meghalt a King Crimson és az Emerson, Lake & Palmer énekese

2016.12.08. 14:36

69 éves korában meghalt Greg Lake, a King Crimson és az Emerson, Lake & Palmer frontembere. Halálhírét a menedzsere, Stewart Young közölte, aki hozzátette, hogy Lake régóta küzdött a rákkal.

A progresszív rockot a kortárs kamarazenével vegyítő brit ELP 1970-ben alakult, Lake a King Crimsonból érkezett, itt énekelte a The Court of the Crimson Kinget vagy a 21st Century Schizoid Mant. Az ELP 1979-ig hét nagy hatású albumot készített (Lake ikonikus dala a Lucky Man volt), a kilencvenes években újra összeállt két új anyagra, a tagok utoljára 2010-ben játszottak együtt. Lake zenélt az Asiában és a Greg Lake Bandben is.

Lake zenésztársa, Keith Emerson egyébként szintén idén halt meg, súlyos depresszióban szenvedett és öngyilkos lett. Lake akkor arról beszélt, hogy nagyon nehéz megérteni, milyen állapotban van egy depressziós ember, a depresszió ugyanis sokkal több annál, mint hogy rosszul érezzük magunkat.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt, online segítséget itt kaphat. Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

Ne maradjon le semmiről!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport