Se pénz, se helyszín nem lett volna a budapesti Guns N' Roses-koncertre

2016.12.09. 06:44 Módosítva: 2016.12.09. 07:03

Kedden jelentették be a zenekar Not In This Lifetime címre keresztelt koncertturnéjának európai helyszíneit, szerdától pedig elkezdődött az előzetes jegyvásárlás is - csak éppen nálunk nem, mert ugye Budapestet kihagyja a három eredeti taggal (Axl, Duff és Slash) fellépő zenekar, legközelebb Bécsben vagy Prágában lehet elcsípni őket. Az okokról a Shockmagazin a Live Nationt kérdezte, mi a Szigetet.

A Szigettől azt az infót kaptuk, hogy tettek ajánlatot a koncertre, de abban az időszakban, amikor a fesztivált megrendezik 2017-ben (augusztus 9–16.), a zenekar már ismét az USA-ban koncertezik, az utolsó európai bulijuk Hollandiában, július 12-én lesz. 

CwCkDW9WIAQTpFb

A Live Nation kimerítőbb választ adott. Ennek alapján több akadály is felmerült: az egyik a lóvé, a másik meg a logisztikai helyzet volt. Mivel a Guns-turné az egyik legkeresettebb jelenleg, a zenekar menedzsmentje nem szívbajos az árak meghatározásánál, másrészt pedig már nem az a világ van, mint régen, amikor nyomott áron jöttek ide a zenekarok – ha mi nem fizetjük ki, megteszi más. A Live Nation szerint a koncert 3 millió dollárnál kezdődött volna, ami testvérek között is 886 335 000 forint, és erre még jön rá költség bőven (szállás, színpadépítés, szállítás stb.), így elég meredek vállalás egy GNR-koncert (ennyiért), de a Live Nation tett ajánlatot, csak elég korán kiesett a körből.

Adtunk ajánlatot anno Budapestre, de sajnos az első körök egyikén már kiestünk az anyagi és produkciós nehézségek miatt. 

Ahhoz, hogy ne legyen bukó a buli, 60 ezer nézőnek kellett volna összejönnie, ami, ha feltételezzük, hogy egy budapesti igen esetén vagy Bécs, vagy Prága nemet kapott volna, simán össze is jöhetett volna, átlagosan 30 000 forintos jegyárral számolva 1 800 000 000 forintos bevétel – az nem rossz, ugye. A következő probléma a helyszín volt, hiszen ma Magyarországon nincs olyan stadion vagy aréna, amibe 60 000 ember beférne, így marad a Hajógyári-sziget mint alternatíva, ahol viszont amikor nincsen Sziget, nincsen semmi se, így a logisztikai pluszköltség oszlopba olyan súlyos összegek kerültek volna, amik nem, vagy csak jóval több néző esetén tették volna rentábilissá a bulit – mondja a Live Nation.

A Live Nation  abban sem volt biztos, hogy a GNR egyáltalán hajlandó lett volna fellépni egy mezőn (mert amikor nincs Sziget, arról beszélhetünk), amit mi nem tekintünk érvényes kifogásnak, hiszen Prágában egy reptéren lesz a koncert. A jegyárakat elnézve egyébként nagy a szórás, a Viagogo.com-on feltüntetett árak között szerepel 60 000 forintos is (Szingapúrban) és 15 000 forintos is (Miami), a hozzánk közelebbi helyszínek közül Prágában 26 000, Bécsben viszont 40 000 forintba kerül majd a műélvezet. És a jegyek el fognak kelni hamarosan, szóval én amiatt nem aggódtam volna, hogy a Szigetre nem adnak el elég jegyet, mondjuk 35 000 forintos átlagárral számolva 75 000 simán elment volna, az meg csak 2 625 000 000 forint, abból megállt volna a koncert.

Na mindegy, majd legközelebb.

Ne maradjon le semmiről!