Posztumusz életmű díjat kap a Sziget idén elhunyt munkatársa

2016.12.13. 19:26

A Sziget nemrég elhunyt booking menedzserének ítélték a legnagyobb nemzetközi elismerésként számon tartott European Festival Awards idei Életmű Díját. A díjakat januárban, a hollandiai Eurosonic fesztivál nyitógáláján adják át, az Életmű Díj kivételével pedig mást addig nem is hoznak nyilvánosságra. 

Az autóbalesetben tragikusan elhunyt Panaitescu a fesztiváliparban végzett, több mint 20 éves munkája és a szakma iránta érzett tisztelete okán kapja meg az Életmű Díjat. Panaitescu a Sziget kezdete óta dolgozott a fesztiválon és hosszú évek óta a Sziget nemzetközi sztárfellépőit szervezte. Jelentős szerepet játszott abban, hogy a fesztivál kétszer is elnyerte az Év Legjobb Nagyfesztiválja díjat, valamint tavaly a Best Line-up elismerést is.

„Hihetetlen az a sok részvétnyilvánító üzenet, baráti megemlékezés, ami a nemzetközi szakma minden szintjéről - a menedzsmentektől a világsztárokig - érkezett Dan halála után.

- mondta Gerendai Károly, a Sziget alapítója. Gerendai szerint ez az életműdíj segíthet abban, hogy ne csak a barátai, hanem mindenki megérthesse, hogy milyen nagy veszteség a férfi hiánya.