Erre a zenekarra még érdemes lesz figyelni

2016.12.23. 15:41

Az elkövetkező időszak egyik legizgalmasabb zenekarának tűnik a még nagyon friss Tape Delay, akiknek nálunk debütál a legelső EP-je. Ha valaki szereti mondjuk a Django Django vagy az Alt-J zenéjét, illetve az újhullámos dream pop előadókat, akkor valószínűleg Macao EP is tetszeni fog.

Már egy ideje hatalmas reneszánsza van az egész '80-as évek neonvilágának, de szerencsére a Macao nem a már unalomig ismert klisékhez, hanem az akkor bőrdzsekis romantika világához nyúl vissza soulos, elektronikus, deam popos hatásokkal. Elég csak megnézni a zenekar első klipjét, amiből lejön az a világ, amit a Tape Delay képvisel. A most debütáló EP felvételén egyébként Zwickl Ábel és Stámusz Feri (Stamusic) segédkezett.

Ahhoz képest, hogy most nyáron alakultak, azóta elég szép kis részsikereket értek el, többek között megnyerték a Keret Blog kifejezetten feltörekvő előadóknak tartott tehetségkutatóját, a Kikeltetőt is, méghozzá végig a zsűri támogatásával. Szóval érdemes figyelni őket a jövőben, mert 2017-ben már nagylemezre készülnek.

Ne maradjon le semmiről!