Legalább ennyire mókás karácsonyt kívánunk mindenkinek!

2016.12.24. 09:35

Ahhoz képest, hogy alig pár hónapja jelent meg a sorrendben harmadik Dope Calypso-nagylemez, a legutóbbi dalversenyünk győztese már decemberben ott tart, hogy új dalokat ír. Az egyik ilyenhez (címe Gloria) ráadásul készítettek egy csodálatos karácsonyi klipet is, amire tényleg nincs jobb leírás annál, hogy két feltűnően nem teljesen normálisnak ember teljesen túltolja az ünnepi mókázást, miközben a jobb felső sarokban egy harmadik próbálja jelnyelvvel elmagyarázni, mi történik.

"Szóval Laci (Kelemen Laci gitáros - a szerk.) megkérdezte, miért nem írunk egy karácsonyi dalt, én meg mondtam, hogy hát végül is miért ne írhatnánk? Volt egy régi ötletem, leporoltam,átírtam, és teljesen karácsonyi lett, a szövegét leszámítva, amik inkább a szokásos kusza hallucinogéneken szocializálódott jambusok, bár egyszer benne van a "Santa" szó is" - meséli Sarkadi Miki frontember, aki csodálatos szemüvegben és csillogó zakóban feszít a klipben. "Vasaló sunyiban feldobolta valami reklámzene dobfelvételének szünetében, kértünk egy mikrofont, meg előfokot kölcsön, és a próbahelyünkön feljátszottunk minden más hangszert azzal az egy mikrofonnal."

Oké, de ez még mindig csak a dal, de úgy tűnik a klip sem volt sokkal bonyolultabb folyamat. "Jakab Péternek, meg a Kósának szóltam, hogy nem csinálunk mondjuk két nap múlva egy klipet? Erre mondták, hogy de. Az olaszok karácsonyi ajándéknak megkeverték, Justin megmasterelte 65 dollárért, hát itt van" - írja le Sarkadi, hogy mennyire nem túl bonyolult dolog 2016-ban zenét felvenni.

És akkor megragadjuk az alkalmat, hogy a Dope Calypso és a Stenk nevében is kellemes ünnepeket kívánjunk minden olvasónknak!

Ne maradjon le semmiről!