Nem összeesküvés okozta Mariah Carey lebőgését

2017.01.02. 15:35

Az amerikai énekesnő állításával ellentétben nem a technikai feltételek hiányosságai miatt fulladt botrányba Mariah Carey szilveszteri fellépése a New York-i Times Square-en – közölte a szervező Dick Clark Productions.

Carey csupán néhány dal erejéig lépett színpadra a szokásos évi New Year's Rockin' Eve elnevezésű rendezvényen, amelyet élőben közvetítettek a televízióban, ám végül alig énekelt valamit, annak ellenére, hogy a háttérben még az előre felvett számok is szóltak. Először rosszul lépett be a dalba, aztán elfelejtette a szöveget, és különféle átlátszó kifogásokat keresett a hibára.

Az énekesnőt fel is zaklatták a színpadon történtek: "Szar ügy, de van ilyen", írta egy Twitter-bejegyzésében. Carey szóvivője, Nicole Perna a technikai feltételeket hibáztatta a botrányba fulladt fellépésért, és a Billboardnak nyilatkozva azt mondta, hogy a Dick Clark Productions szabotálta a popdíva előadását, aki pedig szerinte nagyon komolyan készült a produkcióra.

Perna szerint az énekesnőnek nem működött a fülhallgatója, amit jeleztek is a szervezőcsapatnak, akik azt válaszolták, hogy az eszköz rendben lesz, amikor Carey a színpadra lép. A szóvivő szerint azonban miután szóltak, hogy a fülhallgató még mindig nem működik, a stáb ahelyett, hogy helyrehozta volna a problémát, inkább élő adásra kapcsolt, írja az MTI.

Vasárnapi közleményében a Dick Clark Productions abszurdnak nevezte az énekesnő vádjait. „Azt sugallni, hogy a Dick Clark Productions, amely olyan zenei műsorokat jegyez, mint az Amerikai Zenei Díjak, a Billboard-díjátadó, és az Academy of Country Music Awards, bármikor is szándékosan veszélyeztetné egy művész sikerét, rágalmazó, felháborító és egész egyszerűen abszurd dolog” – írták.

A cég ugyanakkor elismerte, hogy az élő televíziós közvetítéseknél „nagyon ritkán előfordulnak” technikai problémák. Egy előzetes vizsgálat azonban azt mutatta, hogy Carey fellépésekor ilyenről szó sem volt.

Egy neve elhallgatását kérő forrás szerint az este összes többi fellépője, köztük Gloria Estefan is elpróbálta a fellépést a helyszínen, és bár Carey is ott volt, az ő próbaideje alatt egy helyettes járta be a színpadot, ami nem bevett gyakorlat a rendezvény fellépőinél. A forrás szerint mindegyik monitor működött és nem találtak technikai hibát, és a táncosoknak is tökéletesen sikerült megoldaniuk a feladatot.

A Billboard megkérdezte Mariah Carey menedzserét, Stella Bulochnikovot is, aki szintén azt állítja, nem működött az énekesnő fülhallgatója, amit elmondott a szervezőcégnek is („Megkérdeztem őket, hogy mi a fasz van”), de hiába. Állítása szerint szerette volna, ha a malőrt közlik a közönséggel is, de ebbe nem egyezett bele a szervező. „Megkérdeztem, miért szeretnének végigcsinálni a produkciót mechanikai hibákkal, hacsak nem azért, hogy bármi áron feltűnést keltsenek.”

Ne maradjon le semmiről!