Mindenki nyugodjon meg: Megmenekült a Metal Hammer!

2017.01.09. 14:03

Ahhoz képest, hogy decemberben csődeljárás alá vonták a brit Metal Hammert két másik zenei magazin (Classic Rock és Prog) társaságában, és kirúgtak 70 embert a szerkesztőségekből, jó hírünk van: megmenekült a kultikus metálmagazin. A december elég csúnya volt, a hetven kirúgott alkalmazott egy fillér végkielégítést sem kapott, minek hatására az Orange Goblin zenekar gyűjtésbe kezdett, és 85 000 fontot össze is szedtek nekik. Jófejségből jeles.

A három lapot 800 000 fontért vette meg a Future Publishing, a Team Rock nevű digitális rádióval együtt, amiben az a pikantéria, hogy 2013-ban a Future a Team Rocknak adta el őket - 10,2 millió fontért, azaz ennél jobb üzletet a brit lappiacon nem nagyon kötött senki mostanában. A Future portfóliójában ott van még a Total Guitarist című gitárosoknak szóló magazin, és az ütőshangszeresek egyik brit lapja, a Rhythm magazin.

Azt egyelőre nem tudni, hogy a decemberben elbocsátott 70 fővel mi lesz, a pletykák szerint párat közülük visszavesznek korábbi munkahelyükre. (Még mielőtt: a magyar Hammerworldnek nincs köze a brit magazinhoz, nyugi.)  (via)