Trump miatt csúszik a U2 új lemeze

GettyImages-612929794
2017.01.11. 15:22

Az album már elkészült tavaly, de közben megváltozott a világ, és erre a zenekar úgy érzi, reagálnia kell.

A U2 gitárosa, The Edge a Rolling Stone-nak nyilatkozta, hogy a zenekarnak kell "egy lélegzetvételnyi szünet", amíg kitalálják, hogyan dolgozzák fel Donald Trump választási győzelmét. 

"Egyszerűen csak azt mondtuk, álljunk már meg egy pillanatra, hogy gondolkodjunk még a lemezen, és azon, hogyan kapcsolódik ahhoz, ami most a világban történik" - mondta a gitáros. A már négy évtizede működő ír együttes 14., Songs of Experience című albuma már a tavalyi év végére elkészült volna, de a dalok nagy részét az év elején vagy még régebben írták, azóta pedig The Edge szerint a világ alaposan megváltozott.

A gitáros szerint Trump győzelme "az inga, amely most hirtelen kileng a másik irányba". Arról is beszélt, hogy a U2 az idén harmincéves jubileumát ünneplő sikeralbuma, a The Joshua Tree anyagával turnézik majd, és össze is hasonlította a Reagan és Thatcher fémjelezte nyolcvanas éveket a mai korral: "Akkoriban is sok nyugtalanság volt, mintha ugyanoda csöppentünk volna vissza" - mondta a gitáros, aki azt valószínűsítette, hogy új dalok is kerülhetnek az albumra, hogy kifejezzék a tagok mostani hangulatát.

Ne maradjon le semmiről!