A Sziget a nemzetközi sztárok kedvenc fesztiválja

2017.01.12. 08:29

A Sziget már minden kategóriát megnyert a nemzetközi fesztiválszakma legnívósabb díjának számító European Festival Awardon, a legutolsót, a Fellépők Kedvenc Fesztiválja-díjat idén. A 2016-os évet értékelő elismeréseket január 11-én, a késő esti órákban osztották ki, a Sziget Szervezőiroda ismét több kategóriában nyert.

Korábban a fesztiválszakma és a közönség, most pedig a nemzetközi fellépők is ránk voksoltak. Büszke vagyok, hogy a Sziget immár – egyedülálló módon - minden olyan kategóriában, amiben jelölhető, megnyerte a fődíjat

- mondta Gerendai Károly, a díj átvétele után. A közönség bizalma töretlen a Sziget iránt, de Gerendai nagyon örült annak, hogy a nemzetközi sztárok is szeretik a fesztivált. Okaként a Sziget sokszínűségét jelölte meg, és azt, hogy a fellépők nemcsak saját közönségükkel, hanem egy sokkal tágabb zenarajogó-körrel találkozhatnak Budapesten. A Sziget olyan fesztiválok közt győzedelmeskedett ebben a kategóriában, mint a Rock Werchter, a Pukkelpop vagy a Primavera Sound. 

A díjkiosztón 17 kategóriában hirdettek győzteseket, 50 európai ország több mint 350 fesztiválja versengett értük. A rajongók összesen 800 000 szavazatot adtak le. 

Az elmúlt években a Sziget két alkalommal nyerte el a legjobb nagyfesztiválnak járó díjat és egy alkalommal pedig a "Best Line Up" kategóriában bizonyult a legjobbnak. Kategóriájában győzedelmeskedett már a Sziget Szervezőiroda több fesztiválja: a Telekom VOLT Fesztivál, a Balaton Sound, a B.My.Lake pedig indulásának évében elhozta a legjobb új fesztiválnak járó díjat. Az European Festival Awards keretében adták át az idei év életmű díját is, amit a Sziget tavaly nyáron tragikus autóbalesetben elhunyt munkatársa, Dan Panaitescu kapott. A díjat az elhunyt özvegye és Gerendai Károly vette át.