Nyilvánosan enyelgett a gitárjával

videodiszko
2017.01.14. 07:35

Nem kellett sokat várni az év egyik legmeghökkentőbb klipjére, a hangszerébe fülig szerelmes lány történetét a Los Angeles-i Cherry Glazerr hozta el. Ezen kívül David Bowie, The Weeknd, Flaming Lips és Cloud Nothings az eheti Videódiszkóban. Ezeket a klipeket kedveltük a leginkább az elmúlt néhány napban.

Cloud Nothings: Internal World

rendezte: Jonny Look

A Cloud Nothings előző videójában úgy hullottak a zenekar tagjai, mint a legyek (aztán a túlvilágon találtak újra egymásra), az Internal World klipjében azonban szerencsére nem hal meg senki, a zenekar inkább hasznos életvezetési tanácsokat ad benne, nem csak gyíkembereknek. Az új albumnak egyébként Life Without Sound lesz a címe, és január 27-én fog megjelenni.

River Tiber: Acid Test

rendezte: Grandson & Son és Tommy Paxton-Beesley

Akár fogadni is mernék, hogy aki megnézi a River Tiber videóját, azonnal csomagolni akar majd, azután pedig Marokkóban csavarogni, ahogy a torontói zenész is teszi az Acid Test klipjében. A nagyon szép videót ráadásul némi CGI is megbolondítja, amitől még izgalmasabb a végeredmény. A klip egyik rendezője ráadásul maga a projekt mögött álló Tommy Paxton-Beesley volt, akinek tavaly nyáron jelent meg a bemutatkozó albuma Indigo címmel.

Cherry Glazerr: Nuclear Bomb (15+)

rendezte: White Sitar

Zavarbaejtően vicces klippel jelentkezett a Cherry Glazerr, akiknek jövő pénteken fog megjelenni az Apocalipstick című albumuk, amelynek már a címe is nagyon erős. A Nuclear Bomb videójában a főszereplő épp nagyon szerelmes a gitárjába, mellette ébred reggel, és mindjárt a nap elején a kezével kényezteti a paplan alatt, aztán nekivágnak egy romantikusnak ígérkező napnak, ami aztán többször is vad szeretkezésbe torkollik. Ennél mókásabb klip biztosan nem volt a héten, de valószínűleg az év második felében is szívesen nézzük majd újra.

The Flaming Lips: Nidgy Nie (Never No)

Pénteken hivatalosan is megjelent a Flaming Lips tizennegyedik albuma, az Oczy Mlody, amelyhez már több klip is forgott: míg a How?? videója főleg a női fenekekre helyezte a hangsúlyt, a Sunrise-é inkább Wayne Coyne frontemberre, bár azt sem úsztuk meg meztelen női testrészek nélkül. A megjelenés napján a Nigdy Nie kapott klipet, amiben nincsenek pucér nők, csak a zenekart látjuk egy fólia alatt elszállni. A lemezen egyébként Miley Cyrus is közreműködik, akivel már korábban is dolgoztak együtt. (Aki szereti a furcsaságokat, ne hagyja ki a Xiu Xiu animációs videóját sem!)

David Bowie: No Plan

rendezte: Tom Hingston

David Bowie január nyolcadikán ünnepelte volna hetvenedik születésnapját, és erre az alkalomra jelent meg a No Plan című EP, amelyre a legendás zenész három utoljára rögzített felvétele (a No Plan, a Killing A Little Time és a When I Met You) került fel, illetve a Lazarus, amely Bowie utolsó albumán, a Blackstaron is szerepelt. A címadó dalhoz egy lyricvideó is forgott, amelyben egy esőcseppek áztatta kirakatot láthatunk, meg az előtte egyre szaporodó tömeget.

The Weeknd: Party Monster

rendezte: BRTHR

Nagyon bírtuk októberben a False Alarm pörgős POV-klipjét, amit az az Ilya Naishuller rendezett, aki a Hardcore Henry című filmet is, és ami nem sokkal a Daft Punkkal közösen jegyzett Starboy videója után jelent meg. Utóbbiban az etiópiai származású zenész egy feketepárduccal az anyósülésen vezetett egy sportkocsit, a Party Monster napokban megjelent klipjében pedig mindkét motívum visszatér. Sőt, még a feszület is, amivel a Starboy videójában hadonászik. Selena Gomez elismerően biccenthet egyet.

Delicate Steve: Winners

A New Jersey-ben született Steve Marion napsütötte videója nagyon jól fog esni mindenkinek, aki a januári hóesés elől az otthona melegébe húzódott vissza. A klip koncepciója végtelenül egyszerű: a zenész lehúzott a tengerparti Wildwoodba (Jersey Shore), ahol aztán eltöltött egy napot a karneváli rengetegben, és úgy tűnik, tök jól szórakozott. Marion egyébként egy rakás zenésszel kollaborált már, szerepelt például a Yeasayer 2012-es, Fragrant World című albumán, és olyan nevekkel osztozott a színpadon, mint a Tame Impala, Mac DeMarco, a Sigur Rós, a Dirty Projectors, a Built to Spill, vagy Lee Ranaldo a Sonic Youth-ból és Omar Rodriguez Lopez a Mars Voltából, január végén pedig megjelenik a This Is Steve című albuma is.

Ne maradjon le semmiről!