Hat év után új dallal tért vissza a Gorillaz

2017.01.19. 17:54

Azt már egy ideje sejteni lehet, hogy valamikor visszatér a Gorillaz, de ma hivatalossá is vált azzal, hogy hat év után kitettek egy új dalt is. A Halleluja Money egy sötét, már-már vészjósló, Donald Trump holnapi beiktatása miatt feltűnően jól időzített dal, aminek klipjében feltűnik a Ku Klux Klán is.

Legutóbb 2011-ben adott ki lemezt a Blur-frontember Damon Albarn, és többek között a Tank Girl képregények miatt is ismert Jamie Hewlett által alapított fiktív zenekar, de az is egy Ipaden összetákolt, túl sok promóciót és animációs klipet nem kapott album volt. Most nagyon úgy tűnik, hogy a következő fejezett a Gorillaz történetében megint olyan erős lesz, mint az első három album, legalábbis erre utal a Benjamin Clementine-nal készített első közös videó.

A dalszöveg akár akaratlanul is a Trump megválasztása utáni időkre reflektál, és meglehetősen sötét képet fest a jelenkori világról. Erre utal a Gorillaz Twitterén található bejegyzés is, ahol a dalt a fekete éjszakába csapó igazság villámaként jellemzik.

Ahogy a tweetből is kiderül, további új dalok várhatók a zenekartól, ami valószínűleg idén egy új nagylemezben ölt testet. Ez pedig jó, mert a 2011-es The Fallt leszámítva a Gorillaz lassan 20 éves története alatt szinte csak remek albumokat írt.

Ne maradjon le semmiről!