Másfél milliárdot lopott Alanis Morissette-től saját menedzsere

2017.01.20. 10:07

Amikor szembesítették a váddal, azt hazudta, hogy egy illegális marihuánaültetvénybe fektette a pénzt.

A hétszeres Grammy-díjas kanadai-amerikai énekesnő, Alanis Morissette korábbi menedzsere, Jonathan Schwartz beismerte a bíróságon, hogy 7 millió dollár (2 milliárd forint) értékben utalt át ügyfeleitől a saját bankszámlájára; ebből 4,8 millió dollár (1,4 milliárd forint) Alanis Morisette-é volt, írja a BBC.

Schwartz 2009 és 2016 között dolgozott a popsztárral, feladatai között a bevételek és a befektetések kezelése, a számlák kifizetése szerepelt. Morissette tavaly perelte be a menedzsert és korábbi cégét 15 millió dollár értékben, a Hollywood Reporter akkori beszámolója szerint azért, mert félrevezették őt, és azt hazudták neki, csodálatos az anyagi helyzete, pedig valójában úgy gazdálkodtak a pénzével, hogy az énekesnő kis híján csődbe ment. A feljelentést nemzetközi nyomozáshoz vezetett, Morissette cége pedig végül azt nyilatkozta, őket is sokkolta a felfedezés, hogy Schwartz saját fényűző életmódjának fenntartására költötte Morissette pénzét: ötvenezer dolláros vakációra utazott Bora Borára, 75 ezer dolláros tartozást halmozott fel egy kaszinóban a Bahamákon, és eközben még az amerikai államnak is jelentős összeggel tartozik, mert jó ideje nem fizetett adót. A cég is pert indított Schwartz ellen.

Ügyvédje szerint a volt menedzser most már teljesen együttműködik a bírósággal, és valóban beismerő vallomást tett. Korábban, amikor először szembesítették a vádakkal, még azt hazudta, hogy a pénzt egy illegális marihuánaültetvénybe fektette.

Morissette korábbi feljelentése során azt állította, Schwartz nem egyszerűen csak a lopással okozott neki kárt, de azzal is, hogy olyan befektetési alapokhoz is hozzányúlt további 8 millió dollár értékben, amelyeknek érintetleneknek kellett volna maradniuk. Morisette feljelentése nyomán az énekesnő és a menedzser végül megállapodást kötöttek, a nemzetközi nyomozás miatt viszont Schwartznak február elsején bíróság elé kell állnia egy büntetőjogi perben, amelynek eredményeként négytől hat évig terjedő börtönbüntetésre is számíthat.

Ne maradjon le semmiről!