Húszmillió dollárra perelik Beyoncét szerzőijog-sértés miatt

2017.02.09. 16:56

Húszmillió dollárra (5,8 milliárd forintra) pereli szerzői jogok megsértése miatt egy néhai YouTube-sztár hagyatékának gondozója Beyoncét. A YouTube-on Messy Mya néven híressé vált Anthony Barre hagyatékának gondozói szerint, Beyoncé engedély nélkül használta fel Formation című számában Mya hangját.

A kereset szerint, amelyet egy New Orleans-i bíróságon nyújtottak be, Mya hangja a szám elején hallható, de a hagyaték egy fillért sem kapott ezért, és közreműködőként meg sem említették a nevét. A YouTube-sztárt egyébként 2010-ben gyilkolták meg New Orleansban.

Messy Mya
Messy Mya
Fotó: Facebook

Beyoncé mellett a felperesek a keresetben a dalszerzőket, a videoklip rendezőjét és a Warner Music Group vállalatait is megnevezik. Beyoncé és a WMG képviselői még nem kommentálták az ügyet, írja az MTI. 

A Formation Beyoncé tavaly megjelent hatodik, Lemonade című stúdióalbumán szerepel. A számhoz készült videoklipet Grammy-díjra jelölték az év legjobb videója kategóriában.

Beyoncé nemrég jelentette be az Instagram oldalán, hogy ikrekkel terhes,bejelentésével egyébkéntminden eddigi rekordot megdöntött, a képen már több, mint tízmillió lájk van.