Jön a Foo Fighters Budapestre

2017.02.27. 10:35

Dave Grohl és zenekara utoljára húsz éve, a Sziget fesztiválon járt Budapesten, idén június 26-án a Papp László Budapest Sportarénában viszont ismét tiszteletét teszi, jelentette be a koncertet szervező Live Nation.  

A Foo Fighters általában maratoni koncerteket ad, áll a koncertet bejelentő MTI-közleményben, 24-27 számos monster bulijaikról mindenki ódákat zeng, igazi koncertzenekarról van szó ugyanis, amelyiknek frontemberét az sem zavarta különösebben, hogy 2015-ben egy göteborgi koncert közben eltörte a lábát, egy órás gyors ápolás és gipszelés után visszatért a színpadra, és lenyomta a bulit. Igaz, utána pár koncertet lemondtak, de egy neki készített speciális trónszékben ülve a turnét csak befejezték (a széket később Axl Rose az AC/DC frontembereként is használta). Budapesten reméljük, Grohl nem töri össze magát nagy igyekezetében.

A Foo Fighterst 1994-ben alapította a Nirvana egykori dobosa, Dave Grohl, aki itt gitározik és énekel, mellette Nate Mendel a basszusgitáros, Pat Smear és Chris Shiflett a másik két gitáros, Taylor Hawkins pedig a  dobos. A zenekar 1995-ben jelentette meg debütáló lemezét Foo Fighters címmel, azóta még hét albumot készített (a legutóbbi, a Sonic Highways 2014-ben jött ki) a legnagyobb fesztiválok, stadion- és arénaturnék állandó szereplője, nyertek 11 Grammy- és 4 Brit Awards zenei díjat, és több mint 25 millió lemezt adott el világszerte.

A budapesti koncertre jegyeket elsőként a hivatalos rajongói klub tagjai vásárolhatnak március 1-én, 10 órától. A belépők március 3-án, pénteken 10 órától lesznek elérhetők mindenki számára a www.livenation.hu és a www.ticketpro.hu oldalakon keresztül. A koncertre a normál állójegyek mellett 6 különböző kategóriájú ülőjegy lesz kapható.