Az olvasók döntöttek, megvannak a továbbjutók

2017.03.25. 12:30

Nemrég elmondtuk, hogy melyik öt magyar előadó jutott tovább a Stenk Dalverseny idei elődöntőjébe, illetve megkértük az olvasókat, hogy szavazzák meg a vigaszágon bejutó öt másik produkciót is. Szerda éjfélkor lezártuk a szavazást, és megvan azoknak a névsora, akik csatlakoznak a már továbbjutott Szabó Benedek, Gustave Tiger, Slow Village, 40 Days és Bozo ötöshöz.

Sajnos a szavazásnál a rendszerünk több alkalommal és érzékelt olyan voksokat, amik némileg a csalás gyanúját vetik fel, ezért nagyjából 2-300 szavazatot töröltünk, de a végleges eredményen ez nem változtat. A következő körben viszont ezért szigorítjuk a szavazás rendszerét.

Tehát az öt továbbjutó sorrendben az olvasóink szavazatai alapján:

1. Fran Palermo: Yellow Man

2. Ricsárdgír: A test fala

3. Magidom: Csomagol az idő

4. I Am Soyuz: Weightless Waves

5. Bulbs: Another Day

Tehát a következő kör velük együtt áll tíz dalból, ahonnan öten jutnak be az élő döntőbe. Az Index zsűrije a tízből négy dalt juttat tovább, az olvasók pedig vigaszágon még egy dalnak segíthetnek. Az öt döntős április 16-án a Kuplungban ad egy-egy minikoncertet, ahol a helyszíni zsűri dönti majd el, hogy mi volt szerintünk 2016 legjobb magyar száma.

Minden eddigi indulónak köszönjük a jelenlétet és sok sikert kívánunk a jövőben, remélhetőleg 2018-ban ismét találkozunk velük. Addig is tessék meghallgatni Spotifyon majdnem az összes dalt, mert talán az idei volt a Stenk Dalverseny történetének legerősebb mezőnye. Nagyjából ugyanez a playlist egyébként megtalálható Youtube-on is.

Ne maradjon le semmiről!