Lemmy a halála után sem tud nyugodni

2017.03.30. 11:57

Lemmy Kilmister, a Motörhead frontembere 2015-ben, 70 évesen hunyt el, de úgy látszik, ez sem akadályozhatja meg, hogy idén végre megjelenjen első szólólemeze. Jimmy Voxx, a német Skew Siskin gitárosa, aki zenekarával több közös dalt is felvett Lemmyvel, egy interjúban bejelentette, hogy a régóta ígérgetett szólólemez idén napvilágot láthat.

Voxx elmondta, hogy Lemmy 2003-ban látott neki az album felvételeihez, főleg a motörheades munkái és európai fesztiválos fellépései közötti szünetekben foglalkozott ezekkel a dalokkal. Az is kiderült, hogy a 10 felvételt tartalmazó lemez már évekkel korábban megjelent volna, ha Lemmyt betegsége nem kényszeríti arra, hogy abbahagyja a munkát. A felvételek azonban szerencsre elkészültek; van köztük olyan, amit Lemmy Amerikában, a Foo Fighters-frontember Dave Grohllal, Reverend Horton Heattel, Joan Jettel vagy Londonban, a punkrock első hullámát meghatározó Damneddel készített. A dalok többségét azonban Berlinben vette fel a Motörhead-frontember, ahol Voxx segítette és látta el stúdióidővel. Voxx producerként még Lemmy halála után is tovább dolgozott az anyagon.

Voxx elárulta, hogy az album megjelenésének pontos dátumát még nem lehet tudni, mert arról a Motörhead menedzsmentje dönt, de előreláthatólag az év vége felé lehet majd számítani rá. Lemmy 1975-től haláláig volt a Motörhead vezetője, korábban a Hawkwind nevű space rock zenekarban basszusgitározott. A Motörhead utolsó lemeze, a Bad Magic 2015-ben, mindössze négy hónappal Lemmy halála előtt jelent meg, abban az évben Magyarországon, a Volt Fesztiválon is játszott a zenekar.

Ne maradjon le semmiről!