Vasárnap hatalmas ingyenes bulival ünnepeljük a magyar zenét

stenk-lp cover.gif
2017.04.15. 10:55

Április 16-án, vagyis most vasárnap hatalmas ingyenes bulival zárul az idei Stenk Dalverseny, amiben 2016 legjobb magyar dalát keressük. A budapesti Kuplungban tartott döntőben összesen öt zenekar ad körülbelül félórás minikoncerteket, hogy aztán a helyszíni zsűri döntse el, szerintük mi volt 2016 legjobb magyar száma. Bemutatjuk a zsűrit, az öt döntős zenekart, illetve még egy nagyon jó hírt is bejelentünk annak, aki megnyeri a Stenk Dalversenyt.

Tavaly vezettük be, hogy a döntőben már nem a közönség és az olvasók szavazzák meg a győztes, hanem a helyszínen végig jelen levő szakmai zsűri. Idén a következő négy emberből áll a zsűri:

  • Prieger Zsolt: Az Anima Sound System alapítója, producer, és alkalmi könnyűzenei újságíró. Legutóbbi interjúnk vele itt olvasható.
  • Nagy Adri: Zeneipari pályáját a pécsi Szenes Klubban kezdte szervezőként, majd a Szigethez került, ahol 6-7 éven keresztül dolgozott szezonalisan. Később az A38-on lett koncertszervező, és innen került át az Akváriumhoz már programigazgatónak. Három év után aztán a Universal kiadónál lett A&R-os, ahol az összes magyar előadóért felelt. Jelenleg a Quimby menedzsere.
  • Horváth Renátó: A Budapest Showcase Hub és a zenei licenceléssel foglalkozó Eastaste alapítója, illetve ő indította el és működtette Magyarországon a nemzetközi Balcony TV-t éveken át. Korábban olyan zenekarok menedzselésével és promóciójával foglalkozott, mint a Volkova Sisters vagy Zagar. A vele is készült interjúnk a BUSH-ról itt olvasható.
  • Klág Dávid: Az Index kultúra rovatának vezetője, korábban dolgozott az MTI-nél, a Time Out-nál, a Recordernél és a Cinknél, illetve éveken át szervezte külföldi zenekarok koncertjeit Budapestre a Holalóval.

A zsűri nem fog minden fellépés után óriási életigazságokat mondani, pontozni vagy szimplán csak jópofizni az izzadtan álló előadókkal, hanem végig figyelik az összes fellépést, és a legvégén mondják el, hogy mit gondoltak a fellépésekről, és szerintük melyik előadó lett a győztes.

A végső győztes kiemelt médiamegjelenést kap az Index felületén, illetve egy fellépési lehetőséget az idei Sziget fesztiválon. Az utolsó pillanatban azonban beugrott még egy nyeremény az Omniteque filmes rental és produkciós cégnek köszönhetően. Mivel az Omniteque alapítói nagyon szeretik a Stenket és a dalversenyt, ezért felajánlották, hogy állják a győztes zenekar klipforgatását:

  • egy 5 fős filmes stáb ingyen (garantált, ha a klip július végéig leforog)
  • minden, az Omnitheque weblapján fellelhető felszerelés (köztük a két teljes profi kameracsomag) használata ingyen
  • kreatív koncepció fejlesztés (igény szerint)
  • utómunka (fényelés, vágás)

Budapest, Kuplung, 20:00

A koncertek 8 óra után kezdődnek, de érdemes azért időben érkezni. A belépés díjtalan, a hivatalos Facebook-esemény ezen a linken található.

Az öt fellépő kb. 20-30 percet játszik, és az alábbi dalokkal indultak vagy kerültek be a versenybe:

40 Days: We Know

Slow Village: 2000tizenvalahány

Gustave Tiger: Senki se tenger

Ricsárdgír: A test fala

Szabó Benedek és a Galaxisok: Soha nem veszi fel

A bulira mindenkit sok szeretettel várunk, addig is tessék hallgatni az idei dalverseny szereplőinek zenéiből összeállított playlistünket!

Ne maradjon le semmiről!