Beyoncé ösztöndíjat alapított

2017.04.26. 12:45

Egy évvel a Lemonade megjelenése után Beyoncé ösztöndíjjal támogatja négy szerencsés fiatal nő tanulmányait. Az énekesnő hétfőn jelentette be, hogy örömmel segítene anyagilag kreatív, bátran gondolkodó és magabiztos hallgatókat.

Az ösztöndíjra négy amerikai intézményből lehet pályázni (Berklee College of Music, Howard University, Parsons School of Design és Spelman College), és elsősorban olyan tanulók jelentkezését várják, akik valamilyen művészetet, zenét vagy afroamerikai irodalmat hallgatnak.

A jelentkezéshez egy esszét kell fogalmazni arról, hogy a jelentkezőnek hogyan inspirálta tanulmányi célkitűzéseit Queen Bey Lemonade című albuma. A lemezt egyébként mi is bírtuk. "Valahogy így kell 2016-ban a szó legklasszikusabb értelmében popzenét csinálni" – írtuk a róla szóló kritikánkban.

A Spelman College honlapja szerint az egyszeri ösztöndíj értéke 25 ezer amerikai dollár, ami azért nem kis összeg (több mint hétmillió forint), bizonyára nagyon kényelmessé teszi a díjazottak életét és tanulmányait. (via)

Ne maradjon le semmiről!