Tengerparti luxus helyett káosz várta a gazdag fesztiválozókat

2017.04.28. 19:52

Páratlan luxust, napfényt, tengerpartot, menő fellépőket és elsőrangú ételeket ígért a Bahama-szigetekre szervezett Fyre Fest, ehelyett a fő fellépő végül nem is ment el, a vendégek szükségszálláson rostokolnak, vacak kajákat kapnak, és még hazajutni se nagyon tudnak.

A csütörtökön kezdődő fesztiválra a legolcsóbb napijegy is 450 dollárba (kb. 125 ezer forint) került, de volt, aki két hétvégére is befizetett az ultra-exkluzívnak hirdetett Fyre Festre, melynek a rapper Ja Rule az egyik főszervezője, és olyan Instagram-hírességek népszerűsítették korábban, mint Kendall Jenner és Bella Hadid, írja a Vice.

Ehelyett a fesztiválozók igazi csapdába kerültek: a luxusszállások helyett ócska sátrakban kaptak szállást, olcsó szendvicsekkel, és még a húzónévnek számító Blink-182 is az utolsó pillanatban lemondta a fellépését, mivel nem érezték, hogy a szervezők eleget tudnának tenni az igényeiknek.

A Miamiból induló magángépek egy része ráadásul fel sem tudott szállni, de még ezek a vendégek jártak jól, ugyanis akik eljutottak a Bahamákra, azokat a már ismertetett körülmények fogadták, akik pedig hazamentek volna, azok órákat várhattak étlen-szomjan bezárva a repülőtér várójában.

A rajtuk kívül álló okokra panaszkodó szervezők péntekre bedobták a törülközőt, és berekesztették a fesztivált, illetve megígérték, hogy egy napon belül hazajuttatnak mindenkit. Sőt, a jegyek visszatérítését is megígérték, de erre a vendégek nagy része már nem venne mérget.

Ne maradjon le semmiről!