Duplázik a tokaji borvidék legújabb fesztiválja

2017.05.17. 16:20

Idén már kétszer, júniusban és szeptemberben is, megrendezik a Kerekdomb Fesztivált a tokaji borvidék egyik legszebb településén, Tállyán. A parasztházak és nemesi kúriák udvarain koncertek, színházi előadások, valamint kortárs költők és írók várják majd a tavaly indult fesztivál látogatóit, amelyen ezúttal is egyforma hangsúlyt kap a kultúra, a sport és a bor.

A nyárindító Kerekdomb – június 16. és 18. között – a szerelem és a nő témája köré szerveződik. A fesztivál megemlékezik például arról a Lónyay Erzsébetről, aki szintén Tállyán élt, és aki Weöres Sándor kötetét és hősét, Psyché-t ihlette. A Nemzeti Színház ezért elhozza a Psyché című darabját, Palya Bea pedig felújította, és kifejezetten a fesztiválra szabta Psyché koncertjét.

Az első hétvégén játszani fog a Stenk dalversenyén is induló Jónás Vera Experiment, Szalóki Ági, az Antonia Vai Band, Szabó Balázs Bandája, valamint Fábián Juli és a Zoohacker is. A gyerekeknek a Kaláka fog zenélni, Gryllus Vilmos pedig a Biciklizős lemez dalaival készül.

A Kerekdombon fellép majd a Momentán Társulat, valamint a Nézőművészeti Kft., Mucsi Zoltánnal, Scherer Péterrel és Katona Lászlóval. A fesztivál ideje alatt nyitva állnak a helyi borospincék, a környéket a Hosszúlépés tematikus sétáival, kirándulásaival fedezhetjük fel, a sportosabb látogatók pedig akár félmaratonon és bicikliversenyen is indulhatnak.

Az őszi Kerekdomb Fesztivált szeptember nyolcadika és tizedike között tartják. Játszik majd például a 30Y, a Mary Popkids, a Bohemian Betyars, a Zuboly, az Irie Maffia, a Honeybeast, A Kutya vacsorája, a Szeder, illetve Random Trip is lesz. Fellép továbbá az RS9 Színház és a József Attila Kör, az irodalmi programokért pedig Lackfi János felel.

A fesztiválra a háromnapos, hétvégi bérlet kilenc-, illetve tízezer forintba kerül, a napijegyek ára pedig négyezer forint. További információkat a Kerekdomb honlapján lehet találni.

Ne maradjon le semmiről!