Megjelent ötezer fiatal, a szeme sem rebbent

2017.05.24. 10:29

2016 nagy szenzációja volt a Kolorádó Fesztivál a Sztrilich Pál Cserkészparkban, pedig egy nagyon egyszerű ötleten alapul: egy csomó belvárosi fiatal kiment a budai hegyekbe, és ott jól érezte magát

Természetesen idén is lesz Kolorádó, mégpedig  június 7. és 11. között, a tavalyi közlekedési hibákat javítva és még több, még jobb zenét felvonultatva. Egy csomó magyar zenekaron túl idén már lesznek külföldiek is, fellép Todd Terje, és a portisheades Geoff Barrow új zenekara, a Beak, és még sorolhatnám.

A Kolorádó igazán nagy vonzereje azonban az erdő, hogy Budapestről BKV-val és/vagy fél óra autózással elérhető egy olyan zöldterület, ahol normális zenék szólnak és normális emberek buliznak. A cserkészpark egész évben ott van, és vigyáz rá egy ember, Misi bácsi – róla készítettek a szervezők egy videót, amit itt a Stenken lehet először megnézni.  


„Misit tavaly ismertem meg, a fesztivál előtt nem sokkal. A nagy hangzavarban is átjött, hogy egy olyan forma, akire érdemes figyelni. Azóta az idei feszt előkészületei miatt jobban megismertem, és jött ez a videóötletem” – mesél Vida Vera szervező a videó keletkezéséről. 

Végül Silye Dani producer, Fatér Ambrus rendező, Éry Márk vágó, Somló Pali hangmérnök és Nyoszoli Ákos operatőr készítette a videót, a zenét a Somló Pali által kint felvett hangokból a szintén csaknekedkislányos gitáros, Konsiczky Dávid csinálta. Vittem kolbászt, kenyeret, szalonnát stb. Sétáltunk vele kint, és elkísértük dolgozni. Sütöttünk szalonnát, és hallgattuk a Misiből ömlő tételmondatokat.”

A forgatás során az is kiderült Misi bácsiról, hogy ő valójában Felsőrákosi T. Mihály költő. „Z avarba ejtően szépen és intimen beszélt végig, olyan nyugodtsággal, humorral, iróniával és öniróniával él kint, hogy az engem tökre megütött. Egyedül él az erdőben, mint egy pusztai farkas, miközben ez csupán a II. kerület.  Ebbe a ritmusba lép bele a Kolorádó évente egyszer az ötezer fiatallal, négy színpaddal és koncertekkel. És Misi ettől nem sztrókot kap, hanem ugyanazzal a székely rezzenéstelen humorral fogadja az egészet, és ugyanúgy lefekszik 9 fele és felkel 6 körül.”

Íme a videó Misi bácsiról:

A kolorádósok úgy tervezik, folytatják Misi bácsi történetét, és a fesztivál ideje alatt is forgatnak majd vele, reggelente és esténként is. 

Ne maradjon le semmiről!