Az A38-on is megemlékeznek Chris Cornellről

2017.05.30. 08:44

Május 17-én, egy detroiti koncert után tragikus hirtelenséggel elhunyt a Soundgarden és az Audioslave énekese, Chris Cornell. Az 52 éves zenész holttestét a szállodájában találták meg - a hírek szerint öngyilkosságot követett el. Hamvait a Los Angeles-i Hollywood Forever temetőben helyezték végső nyugalomra május 26-án.

Halálával a rocktörténelem egyik legnagyobb alakját veszítettük el. Hazai tisztelői, akik közül nagyon sokan személyesen is kötődnek Cornellhez, egy 

No one sings like you anymore 

névre keresztelt emlékesten búcsúznak tőle az A38 Hajó koncerttermében június 23-án.

Az eseményen koncertek, vetítések, színpadi beszélgetések, illetve egyenesen Seattle-ből érkező videó-üzeneteken át elevenítik majd fel Chris Cornell életútját és munkásságának legfontosabb mozzanatait - egy valóban nagyon teljes és különleges élményre lehet számítani. Az esemény szervezésében Pintér Miklós, a Grungery-Sound of Seattle website főszerkesztője és a Soundgarden tribute zenekar (Superunknowns) valamit az Ozone Mama énekese, Székely Marci, játszott kiemelt szerepet.

Az est fellépői közt szerepel többek közt Galambos Dorina (River Of Lust, Mrs. Columbo), Kövi Lóránt (Flop), Ormai Bertold (Basement, Stone Pilots), Pálinkás Tomi (ex-Isten Háta Mögött, Tej), Székely Marci (Ozone Mama, Superunknowns), Tanka Balázs (Kaldera, Turbo) és Vörös András (Ørdøg, ex-Superbutt), a Basement, a Flop és a Superunknowns zenekar. Az újságírók közül Lénárd László és Uzseka Norbert (HammerWorld), Draveczki-Ury Ádám (Shockmagazin), Pintér Miklós (Grungery-Sound of Seattle) és Tresó T Tibor (KultPresso-a Lánchíd Rádió törzseszala) vesz részt a színpadi beszélgetéseken. 

Ne maradjon le semmiről!