Rekordbevételük volt a szigetes fesztiváloknak tavaly

2017.06.12. 08:45

Az összes nagyobb hazai rendezvény együttvéve sem tudja megközelíteni a Sziget Kulturális Menedzser Iroda Kft. által szervezett fesztiválok  árbevételének a 25 százalékát - írja hétfői számában a Magyar Nemzet, mely szerint még mindig bombaüzlet a fesztiválszervezés.

A napilap cikke szerint pénzügyi szempontból rekordévet zárt a Sziget, a Volt és a Balaton Sound fesztivált szervező Kft., a Sziget-alapító Gerendai Károly cége tavaly harmadával, 10 milliárdról 13,1 milliárd forintra tudta növelni a 2016-os idény árbevételét. Az 1,6 milliárdos osztalék közel harmadát közvetett és közvetlen állami támogatások tették ki.

Az egyre népszerűbb EFOTT fesztivál bevételei is évről évre nőnek, tavaly már 565 millió forintot hozott - 900 ezres adózott eredmény mellett - a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) által szervezett rendezvény, míg 2015-ben ez a szám csak 402 millió forint volt.

A debreceni Campus Fesztiválnál nem lehet egyértelműen megállapítani, pontosan mennyi bevételük származott az adott fesztiválokból, mert a rendező cégeknek a rendezvényszervezés mellett sok egyéb tevékenységük van. A Debreceni Campus Nonprofit Kft. tavalyi árbevétele 2,5 milliárd forint volt, ebből valamivel több mint egymilliárdot tesz ki a vendéglátás, és 300 millió a rendezvények szervezése.

Az orfűi Fishing on Orfű és a székesfehérvári Fezen fesztiválokat szervező cégek nem adták le a törvényben előírt határidőre a pénzügyi beszámolóikat, a két rendezvény 2015-ös árbevétele valamivel több mint 300 millió forint volt. A B My Lake fesztivált szervező Volt Produkció Kft.-nek is csak a 2015-ös jelentése érthető el akkor 877 milliós árbevétel mellett 41 milliós adózott eredmény produkáltak - ismerteti a Magyar Nemzet.

Ne maradjon le semmiről!