Tengerparti kisvárosban vakációzott a Quimby

2017.06.15. 19:00

Szabó András, művésznevén Emil Goodman, készített izgalmas klipet a tavaly a huszonötödik születésnapját ünneplő Quimby zenekarnak. A videó az Üzenet nincs című dalhoz készült, amelyik a tavaly novemberben megjelent, Jónás jelenései című albumon szerepelt, és bár még csak most éled a fesztiválszezon, a szám máris igazi koncertslágerré vált. A klipet a Stenken lehet először online megnézni.

Kiss Tibi, a zenekar frontembere a számról így mesélt: "A dal egy képzeletbeli tengerparti városban játszódik, szellősen ehhez a környezethez fűződő kalandokról és érzésekről szól. Enyhén filozofikus, szemlélődő szemszögből vizsgálja külső és belső világunkat. Zeneileg latinos, laza, táncos szertartás, ami amolyan tűz körül táncolós hangulatot idéz."

A dal zenéjében és szövegében megálmodott világ most Emil Goodmannek köszönhetően mozgóképen is megelevenedett. A rendező a fekete-fehér klipről azt mondta: "A filmecske egy tengerparti városka éjszakájába mutat bele, ahol egy párhuzamos világ történései egyre jobban épülnek bele a való világba. A zene táncra perdíti az ember belső világát.

A zene ritmusáról nekem mindig egyfajta szeánsz jutott eszembe, így az is egy fő motívum lett.

A csillagász belelát a túlvilágba. A buszon utazó könyvet olvas, és a képek megjelennek a fejében."

Goodman egyedül, gyors trükköket alkalmazva, sokszor szabadon asszociálva készítette el az egyes a jeleneteket. Ezeket gyakran a reggeli kávéját kortyolgatva találta ki, majd estére meg is valósította az ötleteket. "A hosszú dal és a dinamikus vágás miatt sok jelenetet kellett gyártani, így egy hosszú napba négy teljesen kész jelenetnek is bele kellett férnie. A zenekar tele van izgalmas vizuális ötlettel, azok egy részét is beleépítettem. Kevert technikával zöld háttér előtt felvett jelenetek kerültek a digitálisan épített környezetbe" – mesélte a munkafolyamatról. A klip az Umbrella támogatásával készült.

A Quimby legközelebb július 5-én, szerdán, ad majd koncertet Budapesten, Kiss Tibi zenekara a Kobuciban fog játszani, de előtte meg lehet őket nézni Torockón, a Fishing On Orfűn, valamint a Volt fesztiválon is. Bár a most bemutatott klipdal címe azt hirdeti, hogy üzenet nincsen, erre a linkre kattintva talán mégis találunk valami meglepetést a dalszövegben is említett palack alján.

Ne maradjon le semmiről!