Tanárnőjébe zúgott bele a gimis Selena Gomez

videodiszko
2017.06.17. 08:13

Egy igazi one-man-show lett a 24 éves Selena Gomez legújabb videója, amelyben a fiatal énekesnő alakít valamennyi főszereplőt. Justin Bieber volt barátnője mellett az Arcade Fire, M.I.A., a Ride, a Wavves és a War On Drugs legújabb klipjei a Videódiszkóban. Az elmúlt néhány nap legemlékezetesebb klipjei közül válogattunk ezúttal is.

Wavves: Stupid In Love

rendezte: Rocco Rivetti

Alig hittünk a fülünknek, amikor megjelent a Wavves legújabb albuma, olyan kellemetlenül gyerekesre sikerült a You're Welcome című anyag. Ám amilyen fárasztó lett a lemez, annyira szórakoztató klipet kapott a Stupid In Love című szám, amelyben egy fiatal srác egy videójátékon keresztül megismerkedik valakivel, akibe látatlanul bele is zúg, ám idővel kiderül, hogy a lány nem egészen az, akinek mondja magát.

Death From Above: Freeze Me

rendezte: Corey Adams

Sebastien Grainger és Jesse F. Keeler duója idén újra visszaváltoztatta a nevét az eredetire (2004 és 2017 között Death from Above 1979 néven futottak a DFA kiadóval folytatott jogi hercehurca miatt). A Freeze Me című számukat stílszerűen a nyár elejére időzítették, majd nem sokkal később videó is érkezett hozzá, amiben egy rakás testépítőt láthatunk (férfiakat és nőket vegyesen), akik egy várostól távol eső villában élnek, gyúrnak és flörtölnek egymással, miközben odakint épp pusztul a világ. A duó tagjai az izmos közösség lakájaiként tűnnek fel a klipben.

Selena Gomez: Bad Liar

rendezte: Jesse Peretz

Májusban jött ki Selena Gomez remek nyári slágere, a Bad Liar, ami a Talking Heads 1977-es, Psycho Killer című örökzöldjének basszusmenetére épül, méghozzá nem is akárhogyan, még David Byrne is meghajolt a végeredmény előtt. A számhoz készült klip egyik érdekessége, hogy a Lena Dunham után a legtöbb Csajok-epizódot rendező Jesse Peretz dirigálta, a másik pedig hogy valamennyi főszerepet az énekesnő alakítja benne: láthatjuk félénk tinédzserlányként, bajszos nőcsábászként, szőke középiskolai tanárnőként, sőt, a saját anyukájaként is. És hogy mi sül ki mindebből? Egy egészen szövevényes családi dráma, amiben valamennyi főszereplő megpróbál magáról eltitkolni valamit, aztán a szálak persze összeérnek.

Kreator: Pleasure To Kill

rendezte: Dariusz Szermanowicz & Rafal Szermanowicz

"Olyan, mint egy manipulatív katonai induló, ami szinte fizikailag lehetetlen, hogy ne ragadjon magával bárkit" – írtuk februárban, amikor megjelent a Kreator Gods of Violence című albuma. Ezúttal a Pleasure To Kill című számhoz forgott vidi, amiben szerepel például egy sikoltó nő, egy perverz gyilkos és egy véres láncfűrész is, miközben a német zenekar darál, mint az állat.

The War On Drugs: Holding On

rendezte: Brett Haley

Lassan kibontakozó, de könnyfakasztóan szép videót kapott a War On Drugs Holding On című dala, ami a nyár végén megjelenő új albumot vezeti fel – A Deeper Understanding lesz a címe. A klipben egy idősödő fekete férfi egy teljes napját követhetjük végig egy klasszikus amerikai elővárosban, ahol lépten-nyomon kedves ismerősökbe botlik, például a zenekar frontemberébe, Adam Granducielbe, aki kocsijával felveszi az út szélén baktató férfit, és közben egyre több mindent tudunk meg a főszereplőről. 

Arcade Fire: Creature Comfort

rendezte: Tarik Mikou

Nagyjából két hete jelentette be legújabb albumát az Arcade Fire, az Everything Now című anyag július 28-án érkezik majd, a címadó dalhoz pedig már készült is egy videó, amit természetesen bemutattunk a Videódiszkóban. A Creature Comfort című dalban a Portisheadből ismert Geoff Barrow is közreműködött, aki hamarosan a BEAK> nevű zenekarával fog játszani a Bánkitón. Ezúttal ez a szám kapott klipet, villódzó fényekkel és alul-felül gördülő dalszöveggel.

 

Ride: All I Want

rendezte: Jade Mortimer

Szinte hihetetlen, de több mint két évtized után új albummal tér vissza a shoegaze egyik zászlóshajója, az oxfordi Ride. (És a Slowdive hasonlóan hosszú idő után megjelenő albuma is csodálatos lett, ugye?) A pénteken megjelent Weather Diaries a zenekar első albuma az 1996-os Trantula óta. Ezúttal az új anyag All I Want című számához készült lassított, futós videó.

M.I.A.: Finally

A tamil származású brit énekesnő tavaly nyáron jelentette be, hogy szeptemberben még kidobja az AIM című albumát, aztán nem készít több lemezt, mert szeretne más dolgokkal is foglalkozni az életben. Azt nem mondta, hogy befejezi a zenélést, a múlt héten ki is dobott egy vadiúj dalt Goals címmel, csak azt, hogy több albuma nem jelenik már meg, az AIM lesz az utolsó. Az állítólagos búcsúlemez nekünk nem tetszett, kritikánkban azt írtuk, olyan, mint a langyos lábvíz, klipek viszont azért még készülnek az albumon szereplő dalokhoz. Ezúttal például a Finally kapott videót, amelyben az énekesnőt egy sivatagban és egy tengerparton láthatjuk, illetve egy autó tetején, meg virágot harapdálva.

Ne maradjon le semmiről!