Drew Barrymore is feltűnik SZA új videójában

videodiszko
2017.06.24. 07:16

Drew Barrymore mosolyogva sétál el SZA mellett a téli New York egyik utcájában, a Haim-lányoknak pedig a Papírvárosok rendezője készített klipet, amiben Los Angeles egyik utcáját táncolják végig. Moby újra odaszúrt Trumpnak, Jack Black baromi félelmetes a Die Antwoord új kisfilmjében, de újdonságokkal jelentkezett a Depeche Mode, a Radiohead és Ariel Pink is. Ismét a hét legjobb klipjei közül válogattunk a Videódiszkóban.

Moby & The Void Pacific Choir: In This Cold Place

készítette: Steve Cutts

A múlt héten Moby egy ingyenesen letölthető lemezzel lepte meg rajongóit, a More Fast Songs About The Apocalypse című anyag In This Cold Place című számához pedig az a Steve Cutts készített rajzfilmes klipet, aki az Are You Lost In The World Like Me? videóját is jegyzi, ami meg a Moby & The Void Pacific Choir tavaly megjelent első albumán (These Systems Are Failing) szerepelt. A videó egy tévé előtt felcseperedő kisfiún keresztül mutatja be, hogy milyen az a világ, amiben élünk – falakat húzunk, háborúzunk, állatokat mészárolunk, miközben az ember csak fogyaszt és elmagányosodik. És természetesen Trump sem maradhatott ki ebből az egészből.

Haim: Want You Back

rendezte: Jake Schreier

A Haim nővérekről nemrég kiderült, hogy még Paul Thomas Anderson, a Vérző olaj, a Magnólia, a Boogie Nights és a Beépített hiba rendezője is rajong értük. Sőt, a lányok anyukája a filmes egyik tanárnője volt, PTA pedig egy alkalommal meg is hívta őket magához vacsorára, illetve még videót is rendezett nekik nemrég. Az új klipjüket azonban nem ő, hanem a Papírvárosok, valamint A robot és Frank rendezője, Jake Schreier dirigálta. Semmi különös, a testvérek csak végigtáncolnak Los Angeles egyik tök üres utcáján, mégis nagyon szép, amit látunk.

Radiohead: Man Of War

rendezte: Colin Read

Pénteken megjelent az OKNOTOK, a Radiohead sokat hivatkozott, OK Computer című lemezének jubileumi újrakiadása sok-sok ritkasággal, például három korábban kiadatlan dallal. Ezek közül egyet (az I Promise címűt) már mi is bemutattunk, a héten pedig a Man Of War nagyszerű videóját dobta ki a zenekar. A szám egyébként az 1995-ben kiadott The Bends idején íródott, de csak most tudta úgy felvenni a zenekar, hogy azzal mindannyian elégedettek legyenek.

SZA: Drew Barrymore

rendezte: Dave Meyers

Június első felében jött ki Solána Imani Rowe (ismertebb nevén: SZA) várva várt bemutatkozóalbuma, a CTRL (ejtsd: kontrol), amin az énekesnő olyan előadókkal jegyez közös dalokat, mint Kendrick Lamar, Travis Scott, James Fauntleroy vagy Isaiah Rashad. Ezen a lemezen szerepel a Drew Barrymore című szám is, amelynek a tél során forgott klipjében néhány pillanat erejéig a 42 éves színésznő (E.T., Donnie Darko, Sikoly, Wayne világa 2, Egy veszedelmes elme vallomásai, Máris hiányzol stb.) is felbukkan, 2:15-től kell résen lenni. Sőt, elsőre nem könnyű észrevenni, de 2:48-tól egy pucér valaki lebeg egy vécé fölött.

Ariel Pink: Another Weekend

rendezte: Grant Singer

Szeptember közepén új lemezzel jelentkezik Ariel Pink, akinek ez lesz az első albuma a 2014-es Pom Pom után. Az anyag címe (Dedicated To Bobby Jameson) nem egy fiktív személyre utal, hanem egy létező amerikai zenész sok tekintetben tragikus élete előtt tiszteleg. Az albumon szerepel majd az Another Weekend című dal is, amelyhez az a Grant Singer készített klipet, aki korábban már többször dolgozott Pinkkel, de nemcsak vele, hanem olyan A-listásokkal is, mint Taylor Swift, The Weeknd, Lorde, Zayn Malik, Ariana Grande vagy Skrillex.

Depeche Mode: Going Backwards

Két nappal azután, hogy megírtuk, a Depeche Mode a legutóbbi teltházas magyarországi bulija után a következő év elején visszatér Budapestre, Dave Gahan és zenekara kidobott egy 360 fokos klipet, ami jópofa dolog, de azért már kezd elcsépeltté válni. A Going Backwards egyébként a márciusban megjelent Spirit című albumon szerepelt (kritikánk itt), a klipjében pedig Gahanéket láthatjuk egy stúdióban zenélve, ami nem túl különös, de legalább jól néz ki.

Die Antwoord: Tommy Can’t Sleep

rendezte: ¥o-landi Vi$$er

Bár nem kimondottan klip, a végére idebiggyesztem a Die Antwoord nagyon kemény rövidfilmjét is, amit Yolandi Visser rendezett a zenekarból, és feltűnik benne Jack Black, valamint Visser és Ninja kislánya, Sixteen Jones is, aki a főszereplő kisfiút alakítja, és akinek van egy közös zenekara a RHCP-basszusgitáros Flea kislányával (mármint nem a rövidfilmben, hanem tényleg), The Boy With the Rainbow Face a nevük.

Ne maradjon le semmiről!