Michael Jackson lánya is megbőgette a Stranger Things sztárját

videodiszko
2017.07.01. 07:57

Paris Jackson és Millie Bobby Brown is főszerepet kapott az Xx új klipjében, Tyler, The Creator arcát mindjárt A$AP Rocky szabta át, Calvin Harris pedig akkora sztárparádét hozott össze, hogy csak pislogunk, hiszen Pharrell Williams, Katy Perry és Big Sean is ott van a Feels klipjében. Rajtuk kívül Kendrick Lamar, az Arcade Fire, a Killers, Toro y Moi és Alex Cameron a Videódiszkóban.

The xx: I Dare You

rendezte: Alasdair McLellan

Michael Jackson 19 éves lánya, Paris Jackson mellett a Stranger Things Elevenjeként megismert, még mindig csupán 13 éves Millie Bobby Brown, valamint a Holdfényben és a Straight Outta Comptonban is feltűnő Ashton Sanders is szerepel az Xx legújabb videójában. A sztori egy ellógott iskolai napról szól, amit Millie (miután lekéste az iskolabuszt) a nővérével és annak barátaival tölt el. A csodaszép, Los Angelesben játszódó klipet Alasdair McLellan rendezte (ő rendezte az On Hold és a Say Something Loving videóját is), akinek munkáját a híres belga divattervező, a tavaly óta a Calvin Kleinnak dolgozó Raf Simons segítette – rá egyébként a zenekar tagjai az egyik közös hősükként hivatkoznak a videó leírásában.

Toro y Moi: You and I

rendezte: Harry Israelson

Chaz Bundick mostanában nem unatkozott: nemrég kiadott egy lemezt a Mattson 2 jazzduóval (Chaz Bundick Meets the Mattson 2: Star Stuff), a héten pedig a kaliforniai Berkeley város vezetése június 27-ét hivatalosan is Chaz Bundick nappá nyilvánította (tényleg!), de ő közben hivatalosan is nevet változtatott, már Chaz Bear néven fut, jövő pénteken pedig megjelenik a Toro y Moi legújabb albuma, a Boo Boo.  ̶B̶u̶n̶d̶i̶c̶k̶  Bear legutóbbi Toro y Moi-lemezét, a 2015-ös What For?-t egyébként kifejezetten bírtuk, ezt a mostanit pedig izgatottan várjuk, főleg a You and I pofonegyszerű, a szemnek mégis nagyon kedves klipjét látva.

Tyler, The Creator & A$AP Rocky: Who Dat Boy

rendezte: Wolf Haley

Tyler, The Creator a 2015-ös, Cherry Bomb című albuma óta nem jelentkezett egyetlen új felvétellel sem, ám a hét során megtörte a csendet az A$AP Rocky közreműködésével készült, Who Dat Boy című számmal (meg egy másikkal), amihez a zenész a már ismert Wolf Haley alteregójával rendezett klipet. A videóban Tylert egy Leonardo DiCaprio-poszter alatt éri barkácsbaleset, aztán átrohan Rocky barátjához, aki egy fehér férfi arcát varrja rá Tyler fejére, és az eredmény egészen félelmetes, simán megéri kattintani miatta.

Kendrick Lamar: ELEMENT.

rendezte: Jonas Lindstroem & the little homies

"Irracionális számok halmaza az egész lemez. Alkotás közben Lamar minden íratlan szabályt megszeg, de mindig jól jön ki belőle" – írtuk lelkendező kritikánkban, amikor kijött a DAMN., Kendrick Lamar negyedik albuma, amitől odáig volt/van ez egész szakma. Ezúttal az ELEMENT. című szám kapott klipet a lemezről, ami tele van nagyon szép és erős képekkel, nem is szeretném ezt tovább ragozni.

Arcade Fire: Signs Of Life

rendezte:  Mayer/Leyva ( Borscht)

Az Arcade Fire viszonylag aktívan dobja ki mostanság a klipeket a hamarosan megjelenő új albumához. Az Everything Now és a Creature Comfort után ezúttal a Signs of Life kapott videót, amiben két különleges ügynök nyomoz vadul a Földön kívüli életformák után, méghozzá Miamiban, ám a küldetést gyakran megszakítják némi csókolózással, és bármilyen bizarrul is hangzik, a videóról egyszerre juthat eszünkbe a francia újhullám, az X-akták és a Miami Vice is. (Sőt, egy szakértő tollából azt olvasom, hogy a klip tele van Jean-Luc Godard filmjeire való utalásokkal.) Az Everything Now című album július 28-án fog megjelenni.

The Killers: The Man

Állítólag valamikor az ősz folyamán fog megjelenni a Killers ötödik albuma, a Wonderful Wonderful, és ezen lesz majd rajta a lenti szám, amelynek klipjében a frontember, Brandon Flowers jelenik meg Elvis-imitátorként, atlétás lakókocsilakóként, illetve cowboyként, szóval nagybetűs Férfiként. Az albumon egyébként Mark Knopfler és Brian Eno is szerepel majd a jelenlegi információk szerint.

Alex Cameron: Candy May

rendezte: Meghan McGarry

És ha már Brandon Flowers: a Killers frontembere felbukkan majd az ausztrál Alex Cameron szeptemberben megjelenő lemezén is. De nem csak ő, hanem például Angel Olsen is, aki a lenti Candy Mayben vokálozik, az anyagot meg Jonathan Radóval, a Foxygen magyar származású felével készíti a zenész. Alex Cameron egyébként épp tavaly járt Magyarországon, Mac DeMarco előtt lépett fel az Akváriumban. A lemez címe Forced Witness lesz, és szeptember 8-án fog megjelenni.

Calvin Harris feat. Pharrell Williams, Katy Perry, & Big Sean: Feels

rendezte: Emil Nava

Szép kis sztárparádé lett Calvin Harris új száma, amiben Rita Ora és Taylor Swift közös exe olyanokkal állt össze, mint Pharrell Williams, Katy Perry és Big Sean. A skásan lüktető Feels könnyedén a nyár egyik nagy slágere lehet, egy kicsit még a klipje is a Kincs, ami nincset idézi, és pompásan fest benne mindenki. Harris legújabb albuma egyébként pénteken jelent meg Funk Wav Bounces Vol. 1 cím alatt, és közreműködött rajta például Frank Ocean, ScHoolboy Q, Ariana Grande, Nicki Minaj, Kehlani és Snoop Dogg is, meg még egy páran, akiket most nincs kedvem felsorolni.

Towkio: Drift

rendezte: Todd Burr & Towkio

Ezt meg csak úgy itthagyom, ahogy az interneteken mondani szokás.

Ne maradjon le semmiről!