Világpremier a Campus Fesztiválon

2017.07.04. 13:39

Idén tízéves a Campus Fesztivál, ennek megfelelően a szervezők odateszik magukat a július 19-től 23-ig a debreceni Nagyerdőn látogatható fesztiválon, hiszen lesz 

2Unlimited 

is.

A tegnapi sajtótájékoztatóján a Nagyerdei Stadionban jelentették be, hogy idén

  • tizenhét programhelyszín lesz,
  • köztük két nagyszínpad
  • 252 zenei program, 
  • 300 nem zenei program (dumaszínház, színház, közéleti és irodalmi beszélgetések)

A hazai előadók (pl. Tankcsapda, Quimby, Halott Pénz, Kowalsky meg a Vega, Brains, Rúzsa Magdi, Vad Fruttik, Paddy and the Rats, Ganxsta Zolee és a Kartel, Majka & Curtis, Fatal Error, Mörk, Jónás Vera Experiment, Dope Calypso, Middlemist Red, Szabó Benedek és a Galaxisok, The Luckies, Platon Karataev és Zanzinger) mellett fellép The Prodigy, Lukas Graham, Alle Farben, a holland Bingo Players, és a már említett 2 Unlimited is, aminek egy nótáját még az anyám is ismeri sajnos. 

Idén már a szerdai 0. naptól lesz Egyetem Tér, a főbejárat közelében 2000 négyzetméteren várják a fesztiválozókat. Saját programsátorral jelentkezik a debreceni Csokonai Színház, ahol esténként két-két előadást lehet látni. Leszenk pódiumbeszélgetések a Debreceni Startup Kerekasztalnál, a Job Streeten pedig konkrét állásajánlatok várják az ilyesmiért valamiért pont egy fesztiválra kilátogatókat. A Nagyerdei Stadion idén először lesz körbejárható, ennek azok örülnek majd leginkább, akik nem szeretik a mobilvécéket, hiszen a stadion megnyitásával sok beltéri mosdó várja őket.Dettó a kényelmi szolgáltatások közé tartozik a kerékpártároló, a csomagmegőrző és egy élelmiszerbolt is.

Az első Campus Fesztivált 2008-ban rendezték meg. Tíz éves fennállása alatt több mint 530 ezer látogatót vonzott - az elsőn 27 ezren voltak, idén meglehet a 100 ezres rekord is. A sajtótájékoztatón az ilyenkor szokásos zenészemberek mellett Azurák Csaba is feltűnt, aki közéleti kérdésekről szeretne majd beszélgetni a fesztiválozókkal, remélem, válaszol majd arra is, hogy milyen érzés volt végignéznie, ahogy a Tényekből anyagyilkos Sorossal riogató párthíradó lett.

Sor kerül majd egy világpremierre is, Debrecenben mutatják be a Rubik-emberkét, a Rubik-kocka továbbfejlesztett, interaktív változatát. További infó: www.campusfesztival.hu