Világpremier a Campus Fesztiválon

2017.07.04. 13:39

Idén tízéves a Campus Fesztivál, ennek megfelelően a szervezők odateszik magukat a július 19-től 23-ig a debreceni Nagyerdőn látogatható fesztiválon, hiszen lesz 

2Unlimited 

is.

A tegnapi sajtótájékoztatóján a Nagyerdei Stadionban jelentették be, hogy idén

  • tizenhét programhelyszín lesz,
  • köztük két nagyszínpad
  • 252 zenei program, 
  • 300 nem zenei program (dumaszínház, színház, közéleti és irodalmi beszélgetések)

A hazai előadók (pl. Tankcsapda, Quimby, Halott Pénz, Kowalsky meg a Vega, Brains, Rúzsa Magdi, Vad Fruttik, Paddy and the Rats, Ganxsta Zolee és a Kartel, Majka & Curtis, Fatal Error, Mörk, Jónás Vera Experiment, Dope Calypso, Middlemist Red, Szabó Benedek és a Galaxisok, The Luckies, Platon Karataev és Zanzinger) mellett fellép The Prodigy, Lukas Graham, Alle Farben, a holland Bingo Players, és a már említett 2 Unlimited is, aminek egy nótáját még az anyám is ismeri sajnos. 

Idén már a szerdai 0. naptól lesz Egyetem Tér, a főbejárat közelében 2000 négyzetméteren várják a fesztiválozókat. Saját programsátorral jelentkezik a debreceni Csokonai Színház, ahol esténként két-két előadást lehet látni. Leszenk pódiumbeszélgetések a Debreceni Startup Kerekasztalnál, a Job Streeten pedig konkrét állásajánlatok várják az ilyesmiért valamiért pont egy fesztiválra kilátogatókat. A Nagyerdei Stadion idén először lesz körbejárható, ennek azok örülnek majd leginkább, akik nem szeretik a mobilvécéket, hiszen a stadion megnyitásával sok beltéri mosdó várja őket.Dettó a kényelmi szolgáltatások közé tartozik a kerékpártároló, a csomagmegőrző és egy élelmiszerbolt is.

Az első Campus Fesztivált 2008-ban rendezték meg. Tíz éves fennállása alatt több mint 530 ezer látogatót vonzott - az elsőn 27 ezren voltak, idén meglehet a 100 ezres rekord is. A sajtótájékoztatón az ilyenkor szokásos zenészemberek mellett Azurák Csaba is feltűnt, aki közéleti kérdésekről szeretne majd beszélgetni a fesztiválozókkal, remélem, válaszol majd arra is, hogy milyen érzés volt végignéznie, ahogy a Tényekből anyagyilkos Sorossal riogató párthíradó lett.

Sor kerül majd egy világpremierre is, Debrecenben mutatják be a Rubik-emberkét, a Rubik-kocka továbbfejlesztett, interaktív változatát. További infó: www.campusfesztival.hu

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?