Mándoki László a Spice Girlsből is hoz magával valakit

2017.07.05. 13:18

Igen, újra Man Doki Soulmates-koncert lesz Budapesten, a szokásos AOR- és jazzrock-veteránok mellett Melanie C és Bródy János is fellép az eseményen. De hát ez a minimum, ha már a külföldi turnéját egyszer mi fizettük.

Leslie "László" Mandoki augusztus 8-án lép fel a Budapest Parkban, olyan kísérőkkel, mint Chris Thompson (Manfred Mann's Earth Band), Bobby Kimball (Toto), Nick van Eede (Cutting Crew), Randy Brecker, Bill Evans (Miles Davis Band), John Helliwell és Mark Hart (Supertramp), Mike Stern (Blood, Sweat & Tears), Till Brönner, Klaus Doldinger, valamint Melanie C (Spice Girls) és Cory Henry (Snarky Puppy) - több egykori nagy név a jazz-rock és az ún. felnőtt-orientált rock vidékéről, mint ahogy legutóbb is, leszámítva a máshonnét ismertté vált Mel C-t.

A hazai előadókat Charlie és a kormányközeliséggel nehezen vádolható Bródy János képviselik - utóbbi talán meglepő lehet annak fényében, hogy Mándoki az Orbán-kormány nagy kedvence: a Man Doki Soulmates idei külföldi turnéját ugyanis közpénzből támogatták (1,4 milliárd forint értékben), majd a turnéról készült filmre újabb 277 millió forintot költöttek az 56-os emlékév keretéből. Ezt a dokumentumfilmet azonban csak a német tévében adták le egyszer.

A hírt az MTI ismerteti, amely büszkén meg is jegyzi, hogy "Mándoki László idén tavasszal Párizsban, Londonban és Berlinben is koncertet adott supergroupjával Wings of Freedom című turnéja keretében", csak éppen arra nem tér ki, hogy ezeket a koncerteket a magyar adófizetők finanszírozták

Ne maradjon le semmiről!