Megvan, ki lesz a vizes vb megnyitójának sztárja

2017.07.08. 21:25 Módosítva: 2017.07.08. 21:33

CeeLo Green, a Crazy és a Fuck you! című slágerek ötszörös Grammy-díjas előadója lép fel a vizes vb megnyitóján - tudta meg a Hvg.hu Gőz Lászlótól, a program zenei szerkesztőjétől. Green 2014-ben lépett fel a Sziget Nagyszínpadán, akkor készítettük vele ezt az interjút. Ez pedig maga a fellépés:

A korábbi tervek szerint Emeli Sandé lépett volna fel, de ő betegség miatt lemondta fellépését és teljes turnéját. A vizes vb július 14.-i megnyitója 3,4 milliárd forintba kerül, ebből 1 milliárd forintot költenek a fellépőkre.

CeeLo Green két dalt ad majd elő, gázsija belefér az eredeti költségvetésbe - mondta el a Hvg-nek Gőz. A 120 perces megnyitóból 90 perc lesz a zenei összeállítás. A megnyitón több mint 500 művész, 220 önkéntes és sportoló lesz a színpadon.

Az 1974-es születésű Thomas DeCarlo Callaway amerikai R&B/hiphop énekes-dalszerző-producer-színész. Pályája a Goodie Mob nevű atlantai hiphop-zenekarban indult, 1999-ben indította el szólókarrierjét. Ebben az évben közreműködött Santana világsikerű Supernatural című nagylemezén. Első szólóalbuma három évvel később jelent meg CeeLo Green and His Perfect Imperfections címmel, ezt a 2011-es Bright Lights, Bigger City albummal bezárólag összesen hat újabb CeeLo Green-nagylemez követte. 2010-es Fuck You! című szólódala óriási sikert aratott.

A kétezres évek közepén társult az évtized egyik legfontosabb producerével, Danger Mouse-zal, akivel megalakították a Gnarls Barkley duót. Ennek a kétlemezes együttműködésnek köszönhető CeeLo másik nagy slágere, a 2006-os Crazy.

Greennek többször meggyűlt a baja a törvénnyel: 2012-ben például egy randi után szexuális zaklatásért perelte be egy Los Angeles-i nő, ekkor azt vallotta, hogy nem számít nemi erőszaknak, ha egy nő nincs az eszméleténél. 2014-ben pedig egy drogbirtoklásos ügy miatt három év próbaidőre bocsátották, és 360 óra közösségi szolgálatra kötelezték.