Több mint 110 ezren buliztak az EFOTT-on

2017.07.19. 18:43

Bár nem volt zökkenőmentes (emlékezzünk csak a fenékmarkolós plakátbotrányra és a Sean Paul-koncertet élvezhetetlenné tevő rettenetes hangosításra), összesen több mint 111 ezer ember fordult meg az idei EFOTT-on.

A fesztivál sajtóközleményében az áll: a szervezők elégedettek a látogatószámmal és az időjárással is, a Velencén megrendezett fesztivál fellépői közül pedig a már említett Sean Paul, a Hurts és Tinie Tempah vonzotta a legtöbb látogatót.

"Bár 2015-ig évről-évre egyre többen jöttek az EFOTT-ra, a tavalyi, több napos vihar érthető módon kicsit visszavetette a látogatottságot. Idén azonban sikerült meghaladnunk a 2015-ös, 103 ezres érdeklődőszámot, azaz 111.711 fesztiválozóval újabb rekordot dönthettünk. Bízom benne, hogy mindenki jól érezte magát az elmúlt héten, aki csak megfordult Velencén" – mondta Maszlavér Gábor a fesztiválozók száma kapcsán.

A látogatószámhoz nyilván az is hozzájárult, hogy ez volt az eddigi leghosszabb EFOTT, hiszen hatnaposra hosszabbították a fesztivált, mínusz egyedik és nulladik napot is tartottak. A múlt hét során még egyébként 120-140 ezer vendégre számítottak a szervezők.

A fesztiváligazgató azt is elárulta, hogy a 2018-as EFOTT helyszínére vonatkozóan már jövő hét folyamán megkezdődnek a tárgyalások, és várhatóan az ősz folyamán derül majd ki, hogy Velencén rendezik-e meg azt is, vagy tovább vándorolnak.

Ne maradjon le semmiről!