Öngyilkos lett a Linkin Park énekese

GettyImages-687020078
2017.07.20. 20:22 Módosítva: 2017.07.21. 00:49

Meghalt a Linkin Park zenekar énekese, Chester Bennington felakasztotta magát – értesült a TMZ. A hírt azóta az AP is megerősítette. Holttestét helyi idő szerint csütörtök reggel 9-kor találták meg a Los Angeles megyei Palos Verdes Estates nevű településen, egy magánlakásban. A 41 éves énekesnek hat gyereke volt két feleségtől.

A TMZ szerint évek óta drog- és alkoholproblémákkal küzdött, és már korábban beszélt arról, hogy gondolkodott öngyilkosságon, mert gyerekkorában egy idősebb férfi molesztálta. 

A Linkin Park rappere, Mike Shinoda saját Twitterén közölte a rajongókkal, hogy a hír igaz.

Chester nagyon közeli barátja volt Chris Cornellnek, aki szintén felakasztotta magát idén májusban. Ma lett volna Cornell 53. születésnapja.

18 év Linkin Park

Chester Bennigton az akkor még középiskolás tagokból álló Linkin Parkhoz alapítása után három évvel csatlakozott, 1999 márciusában. A Chester vokáljával elkészített első album, a Hybrid Theory nagyon sikeres lett, azonnal világhírűvé, a nu metal korszak egyik legnépszerűbb zenekarává váltak. Megalakulásuk óta több mint 60 millió albumot adtak el és két Grammy-díjat nyertek. A zenekar 8 stúdióalbumot készített el eddig, a legutolsóról május végén írtunk kritikát.

A Linkin Park pár héttel ezelőtt, június végén lépett fel először Magyarországon, minden jegy elkelt rá. A Volt Fesztivál nagyszínpadán tartott koncertről írt kritikánkat itt olvashatják el.

A zenekar legújabb klipje éppen pár órával Chester Bennigton halálhíre előtt jelent meg a YouTube-on.

Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, hívja a krízishelyzetben lévőknek rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123, vagy 06 80 820 111 telefonszámot! Kérjük, olvassa el ezt az oldalt! Amennyiben másért aggódik, ezt az oldalt ajánljuk figyelmébe.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Bankszámla