Megdöbbentem, a szívem szakad meg – Chester Benningtont gyászolja a világ

2017.07.21. 00:32 Módosítva: 2017.07.21. 04:40

Rihanna az Instagramján gyászolja a csütörtökön elhunyt Chester Benningtont, a Linkin Park énekesét. A 41 éves zenész egy Los Angeles-i lakásban felakasztotta magát. Alig pár órával azután, hogy megjelent a sajtóban a hír, hírességek, pop- és rockzenészek tucatjai fejezték ki részvétüket a Bennington családnak, és gyászolják Chestert a közösségi médiában.

Mike Shinoda, a Linkin Park rappere volt az első, aki hivatalosan megerősítette a hírt.

„Megdöbbentő és elkeserít, de igaz. Hivatalos közlemény is jön majd, amint befejezzük” – írta a Twitteren a zenekar nevében.

Jimmy Kimmel humorista és műsorvezető: „Chester volt az egyik legkedvesebb vendég a műsoromban. Részvétem a családjának és a barátainak. Borzasztóan fog hiányozni.”

Joss Whedon forgatókönyvíró és rendező: „A Thousand Suns segített át egy borzasztóan nehéz időszakon. Az adósod vagyok. Köszönöm,l és nyugodj békében, Chester Bennington, bárcsak itt lehetnél.”

Hayley Williams, a Paramore énekese költői kérdést tett fel a Twitteren: „A művészek olyan emberek, akik szépséget visznek egy olykor nagyon sötét világba. Emiatt a művészek mindig tisztában vannak a sötétséggel, és talán emiatt sebezhetőek?” Majd hozzátette, hogy az élet könyörtelen, és részvétét fejezte ki a Chesterhez közel álló embereknek.

Chance The Rapper: „RIP Chester. Tragikus vég. Részvétem a családjának, a barátainak és a Linkin Parknak.”

Nem csak egy-egy zenész, komplett zenekarok is gyászolják az énekest. Az Imagine Dragons azt írta, hogy „nincsenek szavak”, annyira szomorú, ami történt.

Megemlékezett Chesterről a Cypress Hill hiphopformáció is.

Dwayne Johnson színész:

John Kasich, Ohio állam kormányzója, korábbi republikánus elnökjelölt-aspiráns egy személyes történettel búcsúzott. Azt írja, nagy Linkin Park-rajongó, egyszer találkozott is Chesterrel, aki hajlandó volt felhívni a kormányzó lányait telefonon. „Ez egy szomorú nap” – zárta a politikus.

Ryan Seacrast rádiós, valamint az American Idol tehetségkutató műsorvezetője is elkeserítőnek nevezte a halálhírt.

Avril Lavigne, aki a Linkin Parkhoz hasonlóan a korai kétezres években volt a karrierje csúcsán, Instagramon búcsúzott az énekestől.

Nem bírom elviselni. Szörnyű hírek. Elveszíteni az egyik legjobbat. Elfogytak a szavak. Szeretünk Chester

– írta, majd felidézte, ahogy egyszer a backstageből nézett egy Linkin Park-koncertet, és zenélés közben odalépett hozzá Chester, és arcon csókolta.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport