Megdöbbentem, a szívem szakad meg – Chester Benningtont gyászolja a világ

2017.07.21. 00:32 Módosítva: 2017-07-21 04:40:09

Rihanna az Instagramján gyászolja a csütörtökön elhunyt Chester Benningtont, a Linkin Park énekesét. A 41 éves zenész egy Los Angeles-i lakásban felakasztotta magát. Alig pár órával azután, hogy megjelent a sajtóban a hír, hírességek, pop- és rockzenészek tucatjai fejezték ki részvétüket a Bennington családnak, és gyászolják Chestert a közösségi médiában.

Mike Shinoda, a Linkin Park rappere volt az első, aki hivatalosan megerősítette a hírt.

„Megdöbbentő és elkeserít, de igaz. Hivatalos közlemény is jön majd, amint befejezzük” – írta a Twitteren a zenekar nevében.

Jimmy Kimmel humorista és műsorvezető: „Chester volt az egyik legkedvesebb vendég a műsoromban. Részvétem a családjának és a barátainak. Borzasztóan fog hiányozni.”

Joss Whedon forgatókönyvíró és rendező: „A Thousand Suns segített át egy borzasztóan nehéz időszakon. Az adósod vagyok. Köszönöm,l és nyugodj békében, Chester Bennington, bárcsak itt lehetnél.”

Hayley Williams, a Paramore énekese költői kérdést tett fel a Twitteren: „A művészek olyan emberek, akik szépséget visznek egy olykor nagyon sötét világba. Emiatt a művészek mindig tisztában vannak a sötétséggel, és talán emiatt sebezhetőek?” Majd hozzátette, hogy az élet könyörtelen, és részvétét fejezte ki a Chesterhez közel álló embereknek.

Chance The Rapper: „RIP Chester. Tragikus vég. Részvétem a családjának, a barátainak és a Linkin Parknak.”

Nem csak egy-egy zenész, komplett zenekarok is gyászolják az énekest. Az Imagine Dragons azt írta, hogy „nincsenek szavak”, annyira szomorú, ami történt.

Megemlékezett Chesterről a Cypress Hill hiphopformáció is.

Dwayne Johnson színész:

John Kasich, Ohio állam kormányzója, korábbi republikánus elnökjelölt-aspiráns egy személyes történettel búcsúzott. Azt írja, nagy Linkin Park-rajongó, egyszer találkozott is Chesterrel, aki hajlandó volt felhívni a kormányzó lányait telefonon. „Ez egy szomorú nap” – zárta a politikus.

Ryan Seacrast rádiós, valamint az American Idol tehetségkutató műsorvezetője is elkeserítőnek nevezte a halálhírt.

Avril Lavigne, aki a Linkin Parkhoz hasonlóan a korai kétezres években volt a karrierje csúcsán, Instagramon búcsúzott az énekestől.

Nem bírom elviselni. Szörnyű hírek. Elveszíteni az egyik legjobbat. Elfogytak a szavak. Szeretünk Chester

– írta, majd felidézte, ahogy egyszer a backstageből nézett egy Linkin Park-koncertet, és zenélés közben odalépett hozzá Chester, és arcon csókolta.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?