Alig bír lábra állni Som Lajos

2017.07.24. 08:42

Két hete a krónikus belosztályon fekszik Som Lajos, a Piramis alapítója, írja a Blikk. A lap a kórházban kereste fel a zenészt, aki még mindig nem adta fel, hogy visszatérjen a színpadra. "Ilyen ramaty állapotban még nem voltam. Idegesít, de nem hagyom magam" – mondta állapotáról a zenész.

Som Lajos 2012 novemberében lett mozgáskorlátozott, amikor józsefvárosi otthona lépcsőházában megtámadták és kirabolták. "A lábam még a lépcsőn volt, amikor a fickó hátulról lerántott, és ahogy földet értem, teljesen kifordult" – idézte fel a zenész, aki azóta is az esetet nyögi.

A 69 éves zenész egy nap aztán arra ébredt, hogy nem működik a jobb lába, de nem akart orvoshoz fordulni, azt remélte, jobban lesz. Csak akkor látta be, hogy kórházba kell mennie, amikor már az ágyából is alig bírt kimászni. Som Lajos a fájdalmai miatt hetekig nem hagyta el a lakást, mert nem mert nekivágni a lépcsőháznak.

A zenésznek gyógytornát írtak elő, és erős izomláza ellenére olykor az ágya mellett is elvégzi a gyakorlatokat a kórházban. "Azt sem tagadom, a lustaság is szerepet játszott abban, hogy így elhagytam magam. Egy ismerőstől kaptam egy szobabiciklit, de egyszer sem tekertem vele. A bőrdzsekim viszont jól mutat a kormányán" – tréfálkozott Som.

Ne maradjon le semmiről!