Rendőröknek kellett közbelépni a tatabányai Rúzsa Magdi-koncert után

2017.09.03. 11:05

Csak a nagy erőkkel kiérkező rendőrök tudták megfékezni azokat a fiatalokat, akik a tatabányai Rúzsa Magdi-koncert után kezdtek el balhézni péntek este – írja a Bors

Nem végződött szerencsésen a 67. Bányász napok tatabányai rendezvénysorozat első napja néhány fiatal számára, akik részegen balhézni kezdtek Rúzsa Magdi koncertje után a Gál lakótelepen. 

"Amikor kinéztem az ablakon 4-5 ember káromkodva ordibált egymással. Az egyik srác ment volna neki a másiknak, alig bírták lefogni. Egy nagy robbanás szerű ablaktörést is hallottam, valamelyik ott parkoló kocsit rongálhatták meg. Aztán síri csend, mert megérkeztek a rendőrök" – mesélte egy szemtanú a lapnak.

Az esetről Gányai Balázs, a Komárom-Esztergom Megyei rendőr-főkapitányság szóvivője elmondta, két, 20 és 22 éves tatabányai kezdte a balhét, amikor egy négyfős társasággal összeszólalkoztak, majd ütésváltásra is sor került. Komolyabban senki nem sérült meg, nyolc napon belüli sérüléseket szenvedtek az érintettek. A balhé kirobbantóit garázdasággal gyanúsítja a rendőrség.

A környéken lakókat tömörítő Facebook-csoportba posztolt hozzászólások alapján a Gál lakótelepen nem ritka az ilyesmi, a 220-as lépcsőház melletti kisbolt előtt rendszeresen veszekednek és balhéznak a piás fiatalok. 

.