Meghalt egy ember a Burning Man fesztiválon

2017.09.04. 09:05

Életét vesztette egy 41 éves férfi az amerikai Burning Man fesztiválon, számolt be róla a New York Daily News. A baleset szombaton este történt, a fesztivál jelképévé vált ceremónián, amikor egy 12 méter magas, fából készült, ember formájú szobrot égetnek el. A férfi túljutott a biztonsági személyzeten és a lángok közé rohant. Az elsődleges orvosi vizsgálatok szerint a férfi nem volt részeg, de még várják a toxikológiai jelentést.

Korábban is előfordult már, hogy emberek megpróbáltak a ceremónia során átjutni a tűzhöz, a biztonsági személyzeten keresztül, de ez az első alkalom a fesztivál 15 éves történelmében, hogy valaki meghalt, nyilatkozta Jerry Allen megyei rendőrfőnök a Hollywood Reporternek.

A 9 napos fesztiválnak szeptember 4-én hétfőn lesz az utolsó napja, a szervezők pedig a történtek ellenére változás nélkül tervezik megtartani az utolsó nap programját. Tradicionálisan egy templom égetésével ér véget a fesztivál, ami idén sem lesz máshogy.

A szervezők kiadtak az esetről egy közleményt, amiben sajnálatukat fejezték ki a történtekkel kapcsolatban és leírták, hogy a traumát fel kell dolgozni ők pedig igyekeznek szakemberek által érzelmi támogatást nyújtani azoknak, akik végignézték a 41 éves férfi halálát. 

Ne maradjon le semmiről!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport