Végre elengedhetjük a félelmeinket!

2017.09.15. 14:11

A Parfüm című számához készült klippel ismertté vált, majd később az Eurovíziós Dalfesztivál döntőjében is szereplő énekes-dalszerzőnő, Boggie azaz Csemer Boglárka harmadik lemezét először a Stenken lehet meghallgatni.

Boggie harmadik, szimplán csak 3 című nagylemezén több, a dalaiban korábban nem hallott hatás is hallható, saját bevallása szerint most érett igazi singer-songwriterré, a lemezen pedig keveredik az elektronikus és az akusztikus hangzás, de még dancehall- vagy R&B-elemek is felfedezhetők, akárcsak a francia pop korábban is tetten érhető hatása is.

Ahogy azt már Boggie-tól megszokhattuk, ezen a lemezen is hallhatók magyar, francia és angol nyelvű dalszövegek egyaránt, de most a magyar szövegeké lesz a főszerep - ebben Kemény Zsófi költőnő is közreműködött. Az "elengedés" a szövegekben rendszerint visszatérő elem, amely "elengedi a megfeleléseinket, a félelmeinket, kapcsolatokat, gyerekkort, múltat."

Az albumot rekordidő alatt készítette el az énekesnő, akinek csak 2016 decemberében született meg Lenke nevű lánya, a dalok csak ezt követően jöttek - sőt, Boggie szerint Lenke nélkül meg sem írta volna őket. A több hónapos dalszerzési folyamatból a zenekar tagjai is kivették a részüket:

Antal Gábor - zongora
Simkó-Várnagy Mihály - elektromos cselló, basszusgitár
Szakonyi Milán - gitár, ének
Szabó Tamás - dob

Az album természetesen fent van a zenés streamszolgáltatókon is (Spotify, Deezer stb.), ezeket itt lehet megtalálni.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?