Beütött a nyár? Hűsítsd le magad!

Lopott dalszöveg miatt perelték be Taylor Swiftet

2017.09.19. 17:07

Plágiumbotrányba keveredett Taylor Swift, miután egy dalszerződuó azt állította, az énekesnő Shake It Off című slágerének szövegét tőlük nyúlták, írja az NME.

Sean Hall és Nathan Butler egészen konkrétan a Playas Gon' Play című, 2001-es dalra utalt, amelyet ők írtak a 3LW (3 Little Women) nevű, amerikai lánytrió számára.

Hogy tisztábban lássunk, érdemes megnézni a dalszövegeket. A 3LW azt énekli a számban:

Playas, they gonna play/ And haters, they gonna hate/ Ballers, they gonna ball/ Shot callers, they gonna call

Taylor Swift pedig azt énekli a Shake It Off közben:

Cause the players gonna play, play, play, play, play/ And the haters gonna hate, hate, hate, hate, hate / Baby, I’m just gonna shake, shake, shake, shake, shake I shake it off, I shake it off

A két dalszerző a Shake It Off szövegét hallva arra jutott, hogy a szám nem kevesebb, mint húsz százaléka az ő érdemük, és a szép összeg reményében jogi útra terelték az ügyet. Taylor Swift sajtósa a TMZ megkeresésére nevetségesnek nevezte a vádat, és kijelentette: csupán arról van szó, hogy valakik pénzhez akarnak jutni.

Butler egyébként korábban olyan nevekkel dolgozott, mint a Backstreet Boys, Aaron Carter vagy Victoria Beckham, Hall pedig olyanokkal, mint Justin Bieber, Lionel Richie, Pink és a Maroon 5.

Ez itt a Shake It Off, Taylor Swift dala:

 Ez pedig a Playas Gon' Play a 3LW-lányok előadásában:

Ne maradjon le semmiről!