Björk már megint mit művelt, te jó ég

videodiszko
2017.09.23. 09:32
Minden héten összeszedjük, hogy mik voltak a legjobb videóklipek mostanában. Ez az e heti Videódiszkó.

Justice: Pleasure (18+)

rendezte: Alexandre Courtès

Megy rendesen az artisztikus hupákolás a Justice új klipjében (figyelem, többek között fedetlen keblek!), aztán a Pleasure klipje átmegy valami másba, amitől az embernek eszébe juthat David Cronenberg vagy a 2001: Űrodüsszeia, csak persze szexváltozatban. Értelme nincs sok, de kétségtelenül szép.

Björk: The Gate

rendezte: Andrew Tomas Huang

Októberben jön az Utopia, Björk sokadik albuma, én bevallom őszintén, a 2007-es Voltánál kicsekkoltam (ha valakinek nincsen meg cím alapján: ebben énekel Anohni, miközben hajókürtökkel tülkölnek), és a The Gate alapján nem biztos, hogy vissza fogok szállni a Björk-kisvasútra. De a klip az megint valami érdekes és furcsa és pszichedelikus, bár kicsit földhözragadt információ, hogy az énekesnő ruháját 900 munkaórán át varrták a Guccinál. Azt sajnos nem mondták meg, mennyi idő volt meganimálni a szereplőket, pedig arra is kíváncsi lennék.

Perfume Genius: Wreath

Mike Hadreas, azaz Perfume Genius rajongói a világ minden pontjáról beküldték neki, ahogy a Wreathre táncolnak, és ebből állt össze a hivatalos klip, ami pontosan olyan, mint a leírás alapján: Perfume Genius rajongók táncolnak Brightontól Choluláig, és ettől olyan érzése van az embernek, hogy mennyi furcsa ember hallgatja Hadreas zenéjét, és mennyire jó lehet látni ezt a sok furcsa embert, talán így bebizonyítva, hogy nincsenek egyedül. Feltűnik egyébként a !!! énekese, Nic Offer is egy rövid snittre.

Shamir: 90s Kids

rendezte: James Thomas Marsh

Shamir 2015-ös, Ratchet című albuma ezek szerint egy fals bemutatkozás volt a fiatal sráctól, az ottani döngetős elektrót szinte teljesen maga mögött hagyta, és először kiadott ingyen és szinte titokban idén egy gitáros-akusztikus lemezt, majd novemberben érkezik a hivatalos második lemeze, amiről a 90s Kids az első szám. Aminek a klipje kicsit fárasztó - mémekre tátog rá a szájával egy Windows 95 felületen -, de van benne elég nosztalgiafaktor, hogy végig lehessen nézni.

King Gizzard & The Lizard Wizard: Countdown

rendezte: Jason Galea

Már idei harmadik lemezét adja ki a King Gizzard & The Lizard Wizard, és mint a zenekar, az új számuknak a klipje sem képes a seggén maradni. Jason Galea bájosan régimódi animációja folyamatosan változik, alakul, formák folynak át más formákba, én el tudom képzelni, hogy egy King Gizzard-koncerten ez megy a háttérben.

Carly Rae Jepsen: Cut To The Feeling

rendezte: Gia Coppola

Mindig van abban valami erőltetett, amikor azt próbálják kliprendezők megmutatni, hogy a videójuk tárgya és alanya igazából egy cuki, megközelíthető, közvetlen személy, aki csak eljátssza, hogy nagy sztár. Jepsen új klipjében is ez megy, de van valami bizarr benne: rossz a felvételek minősége, valami miatt túl sokáig mutatnak egy Lavazza-kávéfőzőt, és folyamatosan megy egy számláló a kép jobb alsó sarkában. Aztán amikor vége a számlálónak, akkor elindul az igazi klip, ami azért annyira nem érdekes. De az odáig vezető képsorok igen, meg azért be kell vallani, hogy a szám is elég jó.

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?