Csak nők léphetnek fel nők előtt egy svéd fesztiválon

2017.10.10. 16:47 Módosítva: 2017.10.10. 17:22

Több mint 17 millió forintnyi adomány gyűlt össze egy férfimentes zenei fesztiválra 

Egy sikeres Kickstarter-kampány után 533 ezer svéd korona (17,4 millió forint) gyűlt össze egy olyan fesztiválra, ahol mind a fellépők, mind a vendégek csak nők lehetnek, írja az MTI.

A szervezők ezzel a rendezvénnyel a korábbi fesztiválokon történt számos nemi erőszakra és szexuális zaklatásra szeretnének reagálni.

A Kickstarter weboldalon adta össze a pénzt több mint 3300 adakozó, hogy jövőre megrendezzék a Statement Festivalt, a szexuális zaklatás elleni tiltakozásul. 

Emma Knyckare svéd komikus elmondta, azután támadt az ötlete, hogy meghallotta: a következő évi Bravalla Fesztivált törölték az idei zenei programsorozaton jelentett számos szexuális zaklatás miatt. 

A szervezők egyelőre nem tudják, hol lesz a kétnapos, férfimentes nyári fesztivál, de már több ezren várják, hogy részt vehessenek rajta.

A rendezvény egyébként nem teljesen forradalmi, 1997 és 1999 között tartották a Lilith Fair nevű vándorló fesztivált az Egyesült Államokban. A Lilith Fairen csak női előadók léptek fel, olyanok, mint Sheryl Crow, Fiona Apple, és Beth Orton.