Mutasd meg a zenéd a Gorillaznak!

2017.10.11. 18:28

Eddig a Dalverseny (született: A Szám) volt az egyetlen nagyszabású játékunk itt a Stenken, most pedig az E.ON segítségével bemutatjuk a következőt: itt a lehetőség, hogy a Gorillaz novemberi budapesti koncertje után egy magyar producer és egy magyar énekes egy közös számot készítsen a zenekar ideszállított stúdiójában.

A Gorillaz 2017-ben, a Demon Dayz nevű saját fesztiválján mutatta be a Solar Studiót, a lényege az, hogy nappal egy napelemekkel felpimpelt lakókocsi, ami este viszont zenestúdióként funkciónál. Ebben a stúdióban lehetne majd felvenni egy számot a Gorillaz koncert napján, november 13-án.

Egy hasonló kollaboráció már elkészült, ezt itt lehet meghallgatni: 

A producerek itt Lully és Throwing Shade voltak, énekesnénk pedig Lao Ra közreműködött. Egy nap alatt írták meg, és vették fel a számot.

És most itt, Magyarországon kerestünk egy énekest és producert.

A link egy jelentkezési űrlaphoz vezet, ahol meg kell adni az elérhetőséged, a születési dátumod, és kötelezően egy SoundCloud-linket az eddig számaidhoz, a közösségi követőid számát, illetve meg kell erősítened, hogy a Gorillaz-koncert napján, azaz november 13-án ráérsz zenét felvenni.

A játék menete pedig így fog kinézni: október 17-ig várjuk a jelentkezéseket, az utolsó határidő kedd éjfél meghosszabbítottuk a jelentkezést, az új határidő csütörtök, azaz október 19. éjfél. A jelentkezőkből a Stenk fog kiválasztani 5 énekest és 5 producert, a listát továbbküldjük az E.ON-nak és a Gorillaznak, a végső döntést pedig ők fogják meghozni, a számot pedig a nyertesek felvehetik majd a zenekar november 13-i koncertjének estéjén a Kong stúdióban, az aznapi napenergia segítségével. Stílusbeli megkötés nincsen.

Szóval tessék szólni az ismerősöknek, a sufnitechnósoknak, a borsodi Fatboy Slimeknek, és a győr-mosoni Aphex Twineknek, mert van egy ilyen lehetőség!

A Gorillaz háttérsztorija szerint a zenekarnak volt egy saját stúdiója, a Kong Studios, de 2008 júliusában a basszeros Murdoc felgyújtotta. A Gorillaz rákente az egészet egy csomó taknyos kölyökre, és felmarkolták a biztosítási pénzt, amiből egy tengeren hánykolódó stúdiót építettek helyette. A való világban besegített nekik az E.ON, és közösen létrehozták a Kong Solar Studiót, ami csak és kizárólag napenergiával működik.

Ne maradjon le semmiről!