Mutasd meg a zenédet a Stranger Things zenei agytrösztjének!

2017.10.18. 14:27

A Budapest Showcase Hub keretében november közepén Budapestre jön Nora Felder music supervisor, aki olyan sorozatokhoz válogatott zenét mint a Ray Donovan, az OA vagy a Californication. Most magyar zenéket hallgatna, úgyhogy lehet jelentkezni: tíz kiválasztottat nyilvánosan meghallgat és véleményt mond róla. 

A Budapest Showcase Hub pályázatán kizárólag saját szerzeményű dalokkal lehet indulni: nevezésenként két számot lehet küldeni, és egy kérdést Nora Feldernek. A benevezett dalok közül a BUSH csapata válogatja ki a tíz döntőst, ezeket a szerzeményeket november 16-án egy nyilvános "Listening Session with Nora Felder by SynchAudio" keretében hallgatja meg a music supervisor, majd szakmai véleményt mond és visszacsatolást ad az adott dal film vagy sorozatba kerülését illetően. Ezen kívül tanácsokkal látja el a zenészeket, elmondja hogyan lehet maximalizálni egy zeneszám esélyeit a showbusinessben.

A nevezéseket: a brief@budapestshowcasehub.com címre várják, november 10-ig. 

IMG 2951

Ki az a Nora Felder? 

Egy Emmy-díjra jelölt zenei supervisor, a Picture Music Company vezetője, 2017 júniusában a Billboard magazin a hét legfigyelemreméltóbb zenei supervisor egyikének választotta. Olyan sorozatokhoz válogatott zenét, mint a Stranger Things, az OA, a Ray Donovan, a Better Things és a Californication. 

Mit kell küldeni? 

Egy vagy két mp3 fájlt, bármilyen stílusban, hiszen egy dal sorsa az éppen aktuális epizód fordulataitól és a szereplők karakterétől függ. A dalok mellett fel kell tüntetni, hogy melyik sorozatba szánják őket. Csak saját szerzeményt lehet küldeni, feldolgozást nem. 

Milyen sorozatokról van szó? 

- Stranger Things, a Netflix sorozatáról mi is ódákat zengtünk: "Majdnem leírtam, hogy a Stranger Things egyszerűen kezdődik, aztán végiggondoltam, hogy mi is történik az első részben: szerepjátékozásból hazafele egy kissrác valami szörnyűséget lát az erdőben, és szőrén-szálán eltűnik. Anyukája (Winona Ryder) teljesen kiborul, testvére magába fordul (Charlie Heaton), a kisváros rendőrsége, élükön a magát rendszeresen kiütő serriffel (David Harbour), tehetetlen. A barátai elindulnak megkeresni Willt, de helyette csak egy majdnem kopaszra borotvált, szótlan lányt találnak (Millie Bobby Brown). Aki egészen furcsa dolgokra képes." Ami a zenét illeti: kizárólag eredeti, 1985 előtti zenék jöhetnek szóba, inspirációk itt

header3-stranger-things-80s-movies 79cg

2) Ray Donovan, a Showtime sorozatában a címszereplő a hatalmasságok szennyesét takarítja. Minden problémát hatékonyan kezel, kivéve, amik a családját érintik, a sorozatot Hogyvoltban is követjük, itt gyorsan végig lehet pörgetni az elmúlt öt évad történéseit.

Ami a zenét illeti: aktuális zene, minden stílus és műfaj szóba kerülhet a karakterek sokszínűsége miatt. Inspirációnak a sorozat zenéi.

15-ray-donovan.w1200.h630

3) The OA, a Netflix évvégi meglepetése hatalmas misztikum volt: a semmiből  érkezett Brit Marling sorozata, és vannak, akik szerint a semmibe is távozott, és vannak, akik szerint egy új minőséget hozott létre. A sztori szerint a főszereplő Prairie Johnson hét év után előkerül, a korábban vak lány visszanyerte a látását, és furcsa sebhelyek lepték el a testét. És ennél csak furább dolgok következnek. 

Ami a zenét illeti: aktuális, indie, modern, inspirációnak itt az első évad zenéi

brit-marling-as-the-oa

4) White Famous, a Showtime sorozatában egy fiatal afro-amerikai komikus hirtelen jött hírnévre tesz szert, s eközben meg kell őriznie hitelességét, hiszen egyre inkább kedvelt lesz a fehérek körében is.

Ami a zenét illeti: Hip hop/ Hiphop Hybrid

whitefamous 103 0266-r

5) Better Things, a FOX drámájának középpontjában egy három lányát egyedül nevelő anya áll, aki nem mellesleg színészként próbál boldogulni Hollywoodban és környékén.

Ami a zenét illeti, minden stílus és műfaj jöhet, modern és retró is. 

web detailhero series dsktp better-things 1280x600 s2

A dalok meghallgatása után lesz egy panelbeszélgetés is, ahol a filmek és sorozatok világát képviselő Nora Felder mellett még ott lesz a dán  Jesper Gadeberg, aki a reklámok világáról tud beszélni, hazai oldalról pedig Weyer Balázs, aki az HBO hazai sorozataihoz szállította a zenét. Ezt a beszélgetést kollégánk, Klág Dávid moderálja majd. 

Akkor bekerült a zeném a sorozatba? 

Nem, a BUSH egy showcase fesztivál, ami azt jelenti, hogy főleg kapcsolatokat lehet építeni, ez esetben egy music supervisor meghallgatja a zenédet, aztán ki tudja, a jövőben ez hogyan kamatozik neked.

Ne maradjon le semmiről!