Vége a nyárnak, készült egy turnéfilm

2017.10.19. 17:03

Szabó Benedek és zenekara, a Galaxisok három héttel ezelőtt jött elő a Tisztítótűz című dalának klipjével, ami a csapat idei nyarát foglalta össze röpke két percben. A zenekar nem titkoltan az ugyanezt a nyarat bemutató turnéfilmjét vezette fel a dal videójával. A Vége a nyárnak, megint esik című filmnek már volt egy premier előtti vetítése szerdán, online pedig a Stenken látható először.

A zenekar a valamivel több mint húsz perces filmecske mellé rövid szöveget is mellékelt, ebben azt írják: "A Szabó Benedek és a Galaxisok egész nyáron koncertezett, Nagy Balázs pedig egész nyáron videózott. A Vége a nyárnak, megint esik az így készült irdatlan mennyiségű nyersanyag telenovellányi zanzája,

egy mozgalmas nyár villanásszerű látképe.

A kamera elfordul a színpadtól, a szekunder helyek, öltözők, kisbuszok, benzinkutak, nyaralók, szállodai recepciók és állatkertek felé. A koncertek homályos háttere előtt lazán kapcsolódó, álomszerű jelenetek és interjúk követik egymást."

A felvételeket készítő és vágó Nagy Balázs (Rotera) munkáját Komróczki Dia operatőrként, Csordás Zita, a Mayberian Sanskülotts énekesnője, pedig riporterként segítette. Ahogy a legtöbb turnéfilmben, ebben is van autogramosztás, másnapos asztalraborulás, turnébuszban bóbiskolás, hotelszobában töltőre dugott telefon és persze sok lelkes rajongólány. Azóta viszont véget ért ez a mozgalmas nyár, úgyhogy lehet emlékeket idézni. Aztán majd jön a következő.

A zenekar november 10-én, pénteken, koncertezik legközelebb az A38 Hajón, az előzenekar a Stenk-dalverseny mezőnyéből is ismert Bozo lesz.

Ne maradjon le semmiről!