Meghalt Som Lajos

2017.10.30. 15:19 Módosítva: 2017.10.30. 15:20

Hetvenéves korában meghalt Som Lajos basszusgitáros, a Piramis együttes alapítója, osztották meg barátai Facebook-üzenetben, amit az Index megkeresésére Köves Miklós, a Piramis dobosa is megerősített. A zenész korábban tagja volt a Tűzkerék, a Neoton, a Taurus együtteseknek is.

Som Lajos
Som Lajos
Fotó: Facebook

Legutóbb júliusban írtunk arról, hogy Som rossz egészségügyi állapotban van. Akkor kórházban feküdt, és nem is tudott lábra állni.

Úgy tudjuk az utóbbi napokban a Péterfy Sándor utcai kórház belgyógyászatán ápolták, ahol a hétvén rosszabbodott az állapota.

Som a Record nevű zenekarban kezdett zenélni, a hatvanas évek közepén. Innen került a Neotonba, ahol későbbi felesége, Karda Beáta volt az énekes. A 70-es évek elején alapította meg Radics Bélával és Balázs Fecóval a Taurus nevű együttest.

1974-ben alapították meg Köves Miklóssal a Piramis együttest, ami 1982-ig volt aktív. Az eredeti felállásban négy lemezt adtak ki. 1992-ben, majd 2006-ban is visszatértek a színpadra. Utóbbin Som Lajos az egészségi állapota miatt már nem tudott teljes erővel részt venni.

2014-ben az Index is ott volt Som Lajos 67. születésnapján, amiről videó is készült. Szintén ebben az évben nyilatkozott az Indexnek a Rockmúzeumban.

Ne maradjon le semmiről!

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport