Nézze újra a 25. Sziget legjobb pillanatait!

2017.11.03. 12:35

"Valószínűleg nem az Island of Freedom üzenetet kell lecserélni, hanem fel kell tölteni olyan tartalommal, amivel érzelmileg is tud a közönség azonosulni. Bár a mostani multinacionális háttérrel nem tartom túl valószínűnek, de az is lehetne egy út, hogy sokkal bevállalósabbak leszünk, és még keményebben belemegyünk a „szabadság-életérzés” koncepcióba, hiszen a világban és a térségben is egyre nagyobb gondok vannak a szabadságjogokkal." - mondta nekünk még nyáron Gerendai Károly a Sziget megújulásáról

Most itt a 25. Sziget legjobb pillanatai összefoglaló az aftermovie, ami lezárt egy korszakot, vége a Sziget Köztársaságnak, vagy minek, helyette jön a Love Revolution, mostantól ez lesz az új témája a fesztiválnak, ha jól értjük.

Az első negyedszázadot lezáró filmben megszólalnak világ különböző pontjairól érkező fesztiválozók, akik - most tessék megkapaszkodni - elmondják, hogy mit jelent számukra a Sziget. Aztán van valami kiáltvány, forradalmi gondolatokkal:

Mindannyian mások vagyunk, máshonnan érkeztünk, más a vallásunk, a bőrünk színe, más nyelvet beszélünk, más az érdeklődési körünk, az ízlésünk, különböző dolgokat tartunk fontosnak, de amikor együtt vagyunk, rájövünk, hogy a különbözőség ereje nagy dolgokra képes.

Ez lesz a Love Revolution, nyártól, az üzenete, ha eddig nem lett volna világos, "nem más, mint a Sziget negyedszázada képviselt értékrendjének összefoglalása és megerősítése."

Ne maradjon le semmiről!