Ezt a lemezt nem egy sziszifuszi munka végighallgatni

EZ Basic promo
2017.11.21. 16:46

Szarvas Árpád legutoljára a hónap elején az Amber Smith zenekarral közös klipjében tűnt fel a Stenken, amelyben Berlin utcáit rótta egy szokatlanul szürke és hideg napon, ezúttal pedig az EZ Basic nevű projektjével hozza ki a legfrissebb albumát. A Sissyfuzz című lemezt a Stenken lehet először hallani.

"A tavalyi Bruise Boy című kislemezdallal együtt kilenc felvételt tartalmazó Sissyfuzz sorban a negyedik albumunk. Címe kikacsintás Sziszüphoszra és az örökös újrakezdésre" – mondja az albumról Szarvas Árpád, akit az EZ Basic mellett az Evil Men Have No Songs és a Models Can’t Fuck nevű projektjeiről is ismerhetünk. (Sziszüphosz a görög mitológia egyik alakja, aki ujjat húzott az istenekkel, ezért az alvilágban egy hatalmas sziklát kell felgörgetnie egy hegyre, majd amikor felér, a szikla minden egyes alkalommal visszagurul a mélybe, ő pedig kezdheti elölről a munkát az idők végezetéig.)

Az album egyik érdekessége, hogy a hozzá készült nagyon szép borítót a zenész egyik Las Vegas-i barátnője, Corlene Byrd (Corlene Machine) készítette, aki a Killers korai promóképeit és koncertszórólapjait is jegyzi, valamint az Imagine Dragonsnak is dolgozott; a másik pedig, hogy a Minxx című számban a Mayberian Sanskülotts énekesnője, Csordás Zita is hallható.

Szárvás Árpád egyben a Trippin' Like We Do dj-kollektíva tagja is egyben – ahogy többek között Szabó Benedek, a Galaxisok frontembere is –, a bulikon felcsendülő számok (hallgatnivalók itt) pedig nagy hatással voltak az alkotói folyamatokra. "A bulisorozatunkon játszott neopszichedelikus pop/rock zenék inspirálták leginkább az album dalait, melyeket az előző, Dead End Darling lemezünkhöz hasonlóan a próbatermünkben rögzítettem, majd Pesztalics Dénes otthon megkeverte és maszterelte a felvett anyagot" – mondta a zenéz az albumról, amelyet itt lent lehet meghallgatni.

(Borítókép: Komróczki Diána)

Ne maradjon le semmiről!

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?